Oldal kiválasztása

Természetesen a borsó frissen és zsengén a legfinomabb de ha télen is élvezni szeretnénk, és a nem a konzervből, akkor próbálkozzunk házi tartósítással:

A legegyszerűbb az, ha lefagyasztjuk. Nagyrészt mindenki így csinálja, akik télire is akar raktározni, de létezik ennél sokkal energiatakarékosabb módszer is.

Borsóbefőtt – A kifejtett borsót mérjük le, majd alaposan mossuk meg. Tegyük egy nagy fazékba, majd adjunk hozzá annyiszor 12 dkg sót, 8 dkg cukrot, és 1 kanál szódabikarbónát ahány liter borsó van.

Keverjük jól el, majd fedjük le, és hagyjuk állni egy napon keresztül. Másnapra elegendő levet fog engedni. Tegyük jól kimosott üvegekbe, majd egyenletesen osszuk el rajta a levet. Használat előtt áztassuk ki a borsót, ha nem előfordulhat, hogy kissé sós lesz.

Szárítsuk meg!

Mossuk meg a borsókat, majd pár percig főzzük enyhén sós vízben, csepegtessük le, és tegyük a napra vagy sütőbe. Amennyire csak lehet szárítsuk kopogósra a borsót, majd akasszuk száraz, jól szellőző helyre egy vászonzacskóba. Felhasználáskor ugyanúgy bánunk vele, mint a szemes babbal: ajánlatos áztatni egy éjszakán keresztül.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: twice)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Zelenszkij durvát üzent: "Ha mi elbukunk, ti is elbuktok!" "Innentől kezdve minden egyes ember halála a..."