Oldal kiválasztása

A pitbull kutyafajtát még ma is rengeteg előítélet övezi. Noha állatokkal szemben lehet, hogy agresszívek, az emberekkel, főleg a gazdájukkal szemben végtelenül odaadóak.

A fajta kiváló adottságait ma már inkább családi- és sportkutyaként használják ki, hiszen a fejlett vadászösztönből fakadó motiválhatóságuk, hatalmas mozgásigényük, intelligenciájuk és az embernek való megfelelni akarásuk ideális társsá teszik őket szinte bármilyen sport űzéséhez.

Kifejezetten igénylik a gazdával töltött minőségi időt, a fizikai és szellemi megterhelést. Ugyanakkor nehezen viselik a csak kerti tartást és a mozgásszegény életmódot. Fontos, hogy sok szabad mozgásban legyen részük.

Ideális tartási körülmények mellett a gazdával és családjával végtelenül jóindulatú és odaadó, a gyerekekkel, idősekkel óvatos és türelmes.

Házőrzésre általában alkalmatlan, mert az embereket nem tekinti veszélyforrásnak, de ha a családját fenyegetik, az élete árán is megvédi őket.

A terrierek mozgékonyságát és harci kedvét ötvözték a buldogok fizikai erejével; az így létrejött fajta pedig egy végletekig elszánt, magas fájdalomküszöbű, ideális harci kutya lett.

Fontos szempont volt a tenyésztéskor az emberek feltétlen szeretete, hiszen a harcoltatott kutyák szétválasztásakor nem fordulhatott elő, hogy emberre támadjanak.

Magyarországon a pitbull terrier 2010. szeptember 30-ától legálisan tartható és tenyészthető. Az apát rengeteg bírálat érte emiatt a videó miatt.

Érdemes végignézni, mert kiderül belőle, hogy viselkedik a pitbull a kisbabával. Óvja, félti, szereti. Neked milyen tapasztalatod van a kutyák gyerekekkel szembeni viselkedéséről? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Száguldó autók mellett tornázott a robogós, szükségét is az úton végezte el: a kamera mindent vett