Oldal kiválasztása

Álomszép szigetre utazott Krausz Gábor és Mikes Anna. Elárulunk a helyről néhány információt, kíváncsiak vagyunk, kitaláljátok-e!

Ez a sziget a Földközi-tenger legnagyobb, illetve Európa hetedik legnagyobb szigete, egyben Olaszország legnagyobb területű régiója. Területe 25 700 km², lakosainak száma mintegy 5 millió.

1861-ben csatolták az egyesített Olaszországhoz. A második világháborúban, 1943 nyarán a Szövetségesek a Husky hadművelet során mindössze 38 nap alatt foglalták el.

Sok itteni lakos kétnyelvű, így mind az olaszt, mind pedig a helyi nyelvet beszéli.

Gyönyörű és ősi építmények egész sorát csodálhatja meg a szigetre látogató turista. A szigeten számos helyen fellelhetjük az ókori művészet csodálatos alkotásait, valamint a korabeli világban élenjáró építészeti és urbanisztikai megoldásokat.

Az itteni ételeket ajánlják a fogyókúrázni vágyóknak is, hiszen a hagyományos ételek nem egyenlőek az olasz konyha tésztaételeivel.

Ilyen például a padlizsán-alapú caponata saláta, valamint a sfinzione, amely egy helyi pizzaféleség, és többnyire pékségekben kapható.

A pannella csicseriborsóból készült tésztaféleség. További ételek: a maccu (krémes leves, a csicseriborsóból, amiből a pannellát készítik), a crocchè (sült burgonyagombócok sajttal és tojással), az arancine (sült rizsgolyók sajttal vagy hússal töltve).

Biztos sokan kitalálták már, hogy Szicíliáról van szó, itt piheni ki a fáradalmakat Krausz Gábor és Mikes Anna. A fotó láttán most nagyon irigykedünk

A kép tanúsága szerint remekül érzik magukat:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Képek forrása: Krausz Gábor Instagram oldala)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Videón a botrány! Most a DJ-vel balhézott Curtis, félbeszakadt a koncertje: "Kevered, kavargatod b***d meg!"