Oldal kiválasztása

Az Amerikai Egyesült Államokban élő Taylor Muhl furcsa adottsággal született: teste egyik felén a bőr vörösesebb árnyalatú, mint a másikon. A lány már tinédzser korában rengeteg orvost felkeresett, ám a szakemberek nem jöttek rá ennek az okára.

Mígnem az egyik orvos meglepő diagnózissal állt elő, amitől még magának Taylornak is leesett az álla: kimérát állapított meg az énekesnőnél.

Ez akkor fordulhat elő, ha két különböző petesejt két különböző hímivarsejttől termékenyül meg, az embriók egyike pedig bekebelezi a másikat, a terhesség legkezdetibb szakaszában. Ennek következményeként, a kimériával diagnosztizált embereknek kétféle DNS-láncuk és vércsoportjuk lehet – mint ahogyan Taylornak is.

Ez okozhatja azt, hogy bőre egyik fele világosabb a másiknál. ez egy olyan adottság, mely nem nevezhető betegségnek. Taylornak csupán annyi kellemetlensége származik az egészből, hogy sokkal több ételre és gyógyszerre allergiás, mint az átlagember. Itt láthatsz róla egy riportot:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  A menyem rám ripakodott, hogy ne öntsem ki a krumpli főzővizét: hatféle praktikát is mutatott, mire jó