Oldal kiválasztása

Szumátrai tigriseknél a hím tömege 100–140 kilogramm, a nőstényé 75–110 kilogramm. Csíkjai keskenyebbek a többi tigrisénél.

Az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének esőerdeiben található meg. Jelenleg a tigris legdélebbre élő alfaja.

A korábban nála délebbre előfordult alfajok, a jávai tigris és a bali tigris mára már kihaltak.

Magányosan vadásznak, zsákmányuk főként a közepes termetű növényevők közül kerül ki, mint például a számbárszarvas, vaddisznó vagy banteng.

A nőstény 103-105 napig tartó vemhesség után 2-6 kölyköt ellik. Kicsinyeit magányosan neveli fel.

A tigriseket egykor leginkább bundájukért vadászták, számuk ezért fogyatkozott meg elsősorban. Nagy csapást mért rájuk a túlnépesedés, ami élőhelyének gyors elvesztését eredményezte. Szumátra szigetén jelenleg is igen intenzíven irtják az erdőket.

Újabban elsősorban egyes testrészeiért és csontvázáért pusztítják. Míg az 1970-es években a szabadon élő állatok számát 1000 példány körülire tették, 1996-ban a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) nagyjából 250 egyedre becsülte a szumátrai tigrisek számát.

Ez a gyönyörű állat tehát a kihalástól közvetlenül veszélyeztetett. Éppen ezért nagy esemény amikor kistigrisek jönnek világra.

Ebben a videóban a nőstény tigris első kölyke élettelennek látszik szülés után, ám ekkor az anyatigrisben feléled a csodás anyai ösztön.

Addig nyalogatja kicsinyét, míg életet nem lehel belé. A második poronty már probléma nélkül jön világra:

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Schobert Norbi megmutatta a videót: így esett össze a háza előtt! Soha nem látott, megrázó felvétel: