Oldal kiválasztása

Senkó Zsombor szülővárosának csapatában, a Zalaegerszegben kezdett el futballozni, majd 2016 és 2019 között a Szombathely utánpótlásában játszott.

2019-ben az olasz élvonalbeli Juventus akadémiájára került; tagja volt a 2021-2022-es szezonban az UEFA Ifjúsági Liga elődöntőéig jutó U19-es csapatnak.

Jó teljesítményének köszönhetően pedig 2022 januárjában kétszer is a felnőtt csapat kispadján foglalhatott helyet a Serie A-ban, azonban egyik mérkőzésen sem cserélték be.

2023 januárjában jelentette be a magyar másodosztályú Diósgyőr csapata, hogy szerződtette a Juventus csapatától.

Így a Juventusból Senkónak a magyar NB II-be vezetett az útja, és jelenleg a DVTK, azaz a Diósgyőr kapusa.

2023. március 13-án az MTK ellen 4:2 arányban elveszített bajnoki mérkőzés félidejében egy lelkes hétéves kisfiú, Varga Énok lépett pályára.

A kissrác a szülinapját ünnepelte, akit családja azzal lepett meg, hogy 11-est rúghatott a Diósgyőr kapusának.

Ilyenkor mg a legnagyobb kapusok is, például annak idején Grosics Gyula, a legendás Aranycsapat hálóőre is, engedik a kisgyerekeket, hogy gólt rúgjanak nekik és meglegyen az örömük.

A Juventusból a magyar másodosztályba került Senkó azonban nem így tett. Elrontotta a kisfiú örömét, hiszen Varga Énok minkét lövését kivédte.

Énok így szomorúan hagyta el a pályát, azonban a karma igazságot szolgáltatott, Senkó ugyanis négy gólt kapott az MTK-tól, így megszégyenülve kullogott le a pályáról.

Időközben Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr vezetőedzője így nyilatkozott: “Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek – mondta az edző.

Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg.

A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr – Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros – Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Csak az szúrja ki hamar a macskát, akinek fejlett a vizuális intelligenciája: hány másodperc alatt találod meg?

A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük” – mondta az edző.

Itt láthatod amint a kapus (ezek szerint edzői utasításra) nem engedi gólt lőni a kisfiút:

Te mit gondolsz? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!