Oldal kiválasztása

A megmaradt tapétatekercsek újjávarázsolják a falat, a szekrényt, de akár a lépcsőt is, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális.

 1. Egy fal kihangsúlyozása

Egy ház felújítás után elég sok tapétadarab megmaradhat, de ez nem elég egy szoba minden falának a bevonásához. Ebben az esetben használjuk a következő ötletet, ragasszuk fel a szoba egyik falára! Ez egy nagyon elterjedt módszer és tényleg jól néz ki, kiemeli az adott szoba egyetlen falát.

2. Tapéta képek

Ha megmaradt több más mintázatú tapétadarab, akkor így használhatjuk fel őket. Elvághatjuk a tapétát kockára és felragaszthatjuk egyetlen falra, napjainkban ez egy elterjedt megoldás. Figyeljünk a színekre, háromnál több színt ne kombináljunk.

3. Festmény helyett

Festmények helyett tapétával is díszíthetjük a falat, ez a módszer nagyon kifinomult és remekül illik a tágas helyiségekbe.

4. A bútor külső dekorálása

Meguntad a régi szekrényed? Könnyen felújíthatod, a tapéta használatával. Ragassz fel néhány tapétacsíkot a bútorra így teljesen megváltozik a kinézete és könnyebb lesz a tisztán tartása is.

5. A bútor belső dekorációja

Egy szép és különleges megoldás, ha a tapétát a szekrény belső részébe ragasztjuk fel. Választhatunk olyan tapétát, amely harmonizál a függöny vagy a sötétítő színével, így a polcok is kihangsúlyozzák a helyiség szépségét.

6. A lámpaernyőre is ragaszthatjuk

Egy másik hasznos ötlet a lámpa ernyő dekorálása tapétával. Egy darab megmaradt tapéta felragasztása a lámpaernyőre, megváltoztatja a szoba hangulatát. A megmaradt tapétából különböző formákat vághatunk ki, amelyek a lámpaernyőre ragasztva, a lámpa bekapcsolásakor a falra vetítődnek.

7. Az ágy háttámlája

 

Az utóbbi időben elég sok ágy készül háttámla nélkül, ezért egy idő után sokan saját kezűleg készítik el az ágy háttámláját. Sokat javít a hálószoba külsején, ha tapétadarabokból egyedi háttámlát készítünk.

8. A lépcső is lehet különleges

Sokan nem tudják eldönteni, hogy próbálkozzanak-e a lakásuk dekorálásával, ezért inkább a hétvégi vagy a tanyasi házban végeznek először néhány kísérletet. A lépcsősort is bevonhatjuk tapétával, ez nagyon különleges hangulatot kelt. A nagy előnye, hogy a lépcső dekorálásához nincs szükség nagy és egész tapétadarabokra, így a kisebb darabokat, amiket már úgysem tudunk másra felhasználni, akár a lépcsősorra is ragaszthatjuk.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Állva tapsolt a zsűri Jósa Tamásnak, aki Korda György bőrébe bújva adta elő a Repteret

9. Az asztalok dekorálása

Az asztal felületének dekorálásához nincs szükség ragasztóra, csak egy üveglapra, amely akkora méretű kell legyen, mint az asztal lapja. Az üveglap alá helyezzük az általunk kiválasztott tapétadarabot és már el is készültünk a dekorációval. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy kedvünk szerint cserélhető a tapéta.

10. Tapétát a képkeretbe

A legjobb módszer a legkisebb darab tapéták felhasználására az ha, képkeretbe helyezzük. Több színű tapétával egyedi hangulatúvá tehetjük a lakás helyiségeit.

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Forrás: tudasfaja)