Oldal kiválasztása

A közönséges farkas a sarkvidéki tundrától eredetileg a dél- és délkelet-európai sztyeppéig és bokorerdőkig mindenféle élőhelyben elterjedt.

Ám az ember ádáz üldözése folytán Észak-Skandinávia, a Balkán- és az Ibériai-félsziget, valamint az Appenninek félreeső, nehezen megközelíthető hegyvidékeire szorult vissza.

Elterjedési területe csak kelet felé nyitott. Onnan, a hajdani farkasösvényeken járva, még ma is eljut egy-egy farkas nyugatra – olvashatjuk a Wikipédián.

Magyarországon a közönséges farkas állománya a II. világháború végére nagyon lecsökkent, majd később el is tűnt.

A 80-as években ismét megjelentek farkasok az Északi-középhegységben (Zempléni-hegység, Aggteleki-karszt), ahol azóta is tartósan jelen vannak.

Az állat testhossza 105–160 centiméter magassága 80–85 centiméter és testtömege átlagosan 32–50 kilogramm, de a 69–80 kilogrammot is elérheti.

Hatalmas állatról van tehát szó, és a farkasok többségében nem éppen kezesbárányok.

Vagy lehet, hogy csak tudni kell bánni velük? Eza hölgy itt Danielle, aki egy Colorado-i, állatokkal foglalkozó központban dolgozik, nagyon ért a farkasok nyelvén.

Nézd csak, hogy ez a jól megtermett, körülbelül 50 kilós farkas szinte játékos kiskutyává változik a közelében.

Érdemes megnézni a videót mert nem akármilyen átalakulást láthatsz:

Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Az Operaház főigazgatója újragondolta Máté Péter Hazám című slágerét: egészen különleges lett ez a változat