Oldal kiválasztása

Ha szeretnéd megtisztítani a matracod olcsón, a lehetőlegkényelmesebben, akkor a dolog titka ismét a szódabikarbóna mindenható erejében rejlik.

Mindig jó, ha van kéznél szódabikarbónánk, hiszen számtalan dologra alkalmazhatjuk. Először is porszívózzuk le alaposan a matracot. Ezt a műveletet időnként biztos mindenki el szokta végezni, de ez még korántsem elég a fertőtlenítéshez.

Egy szitába tegyünk kb. egy fél csészényi szódabikarbónát, és alaposan szórjuk meg vele a matrac felületét, majd hagyjuk rajta 30 percig.

Az apró szemcséjű szódabikarbóna hatására megszabadulunk a matrac kellemetlen, állott szagától.

De természetesen a száraz szódabikarbóna nem tudja eltávolítani a különböző foltokat, amelyeket leginkább az emberi testnedvek okoznak.

Egy tiszta törlőrongyot nedvesítsük be hideg vízzel, és azzal próbáljuk előbb fellazítani a foltokat, de ne súroljuk, mert azzal jobban széthordjuk a foltot okozó anyagokat.

A régebbi foltokat kiszedhetjük, ha egyforma arányban elkeverünk sót, szódabikarbónát és vizet, és a kapott pasztával dörzsöljük be a szennyeződést.

Az is fontos, hogy ha víz került a matracra, csak akkor aludjunk rajta, ha előbb teljesen felszárítottuk a nedvességet.

Ha szeretnénk a matracunkat még sokáig használni, akkor érdemes egy védőhuzatot vásárolni, vagy készíteni, és azzal bevonni a fekhelyünkül szolgáló puhaságot.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Rubint Réka levideózta, milyen álomszép helyre utaztak: így néz ki a Seychelle-szigeteki paradicsom