Oldal kiválasztása

A nem mindennapi, hajmeresztő esetről a Magyar Közút számolt be közösségi oldalán. Ezt írják:

“Néhány nappal ezelőtt a csornai mérnökségünk ügyelete a forgalomfigyelő kameráinkon keresztül észlelte, hogy az M85-ösről egy robogó jött fel az M1-esre Hegyeshalom irányába.

A rendőrséget azonnal értesítették kollégáink. A robogós szinte végig a leállósávon haladt vagy autóöblökben.

Kicsit elfáradt menet közben, egy idő után megállt, tornázott, nyújtózkodott, majd ment tovább. A csomópontoknál is nyugodtan ment egyenesen, de volt, hogy egy kamion majdnem elcsapta.

Végül az M1-en rájött a szükség, ezért megállt, de pont akkor utolérték a rendőrök is, akik lekísérték a pályáról a leállósávon keresztül.

Talán nem is kell nagyon magyarázni, hogy mennyire balesetveszélyes manővereket hajtott végre az idős férfi.

A segédmotoros kerékpár – bár motoros járműnek minősül – mégsem közlekedhet autópályán és autóúton sem.

Továbbá a leállósávot csak műszaki hiba esetén lehet használni, azon folyamatosan haladni tilos! Illetve a férfi záróvonalakon, forgalomtól elzárt területeken is végigment.

A lényeg, hogy ne kövessétek a példáját! Autósként pedig az ilyen esetek miatt kell mindig résen lenni a gyorsforgalmi utakon (is) és figyelni, hogy le tudjuk reagálni, ha véletlenül elénk tévedne egy kósza segédmotoros. Szóval mindenki vigyázzon mindenkire, és tartsuk be a szabályokat” – olvasható a videó melletti bejegyzésben.

A kamera mindent vett, így most te is megnézheted a motoros “mutatványait”:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz az esetről? Írd le kommentben, a Facebookon! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Szívhez szóló dalt írt Geszti Péter és Dés László az idei karanténkarácsonyról: minden sora úgy igaz ahogy van