Oldal kiválasztása

A Wikipédia információi szerint ez az állatcsalád a hüllők (Reptilia) osztályába, a pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe és a gyíkok (Sauria) alrendjébe tartozó család.

Mégis leginkább azt az információt tudja szinte mindenki erről a különleges állatról, hogy képes megváltoztatni a színét. Ebből már biztos sokan rájöttek, hogy a kaméleonról van szó.

A tudósok már azt is kiderítették, hogy az állat színe és a bőrének feszessége közti összefüggés a kulcs, a kaméleon az utóbbi változtatásával befolyásolja a bőrében lévő, az állatra eső fényt megszűrő és visszatükröző kristályok formáját, így tudja alakítani, hogy épp milyen színű legyen a bőre.

Ez a kaméleon, ami most Erős Antónia karján látható, a híradós fiának egyik barátjáé. Antónia ezt írta a kép mellé: “Ez nem bűvész mutatvány. És nem is a mienk, hanem a fiam barátjáé. Persze Matyi egyből felvetette, hogy egy kaméleon még elférne a szakállas agáma és Max az olasz agár mellé.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Antónia Erős (@erosantonia) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Instagram – Erős Antónia)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Kirúgták az iskolából, mert 14 évesen terhes lett: 6 év múlva olyan nemes bosszút állt, hogy mindenki csak bámulta