Oldal kiválasztása

Három millió ember él a világ leggazdagabb országának az utcáin: az Egyesült Államokban. Legalább a negyede katonai veterán. Az egyik ilyen John Lochlan, Philadelphiában. Az élete az utcákon nagyon kemény, a ruhája piszkos és szakadt. Sokan mutogattak rá ellenségesen az évek során, és ez megkeserítette őt keményen.

A társadalmi kirekesztettségen kívül fizikailag is bántalmazták az évek során. Már kapott lövést is, elütötte egy autó, ami súlyos gerincvelő sérüléshez vezetett és a bokája is elfertőződött. Ez lehetetlenné tette számára, hogy álljon. A feldagadt lába állandó forrása a fájdalmának, különösen, ha a nadrágja hozzáér, vagy kidörzsöli.

Mivel nincs egészségügyi biztosítása, kétszer is elzavarták a kórházból. Végül egy elismert orvos észrevette, hogy milyen rettenetes állapotban van, és felvették egy várólistára, hogy speciális segítséget kapjon. De a várakozás hosszú volt, és Johnnak fogy az ideje.

Láthatatlan volt a legtöbb ember számára. Elvesztette a reményt és a hitet az emberek jóságában. Mígnem jött valaki jött, aki észrevette, és úgy döntött, hogy segít neki.

Az a valaki Lolly Galvin, a Dignity Project alapítója. Ez egy olyan szervezet, amely egyszerű szükségleteket nyújt (WC papír, hálózsákok, hajvágás, stb) hajléktalan embereknek Philadelphiában. Amikor először odament hozzá egy ajánlattal, hogy ingyen levágja a haját, a férfi visszautasította. Nem érezte azt, hogy bárkivel is kapcsolatba kellene lépjen.

De Lolly nem adta fel ilyen könnyen. Tudta, ha nem segít neki valaki, akkor valószínűleg nagyobb baj is érheti. A nő kitartott, és néhány hét elteltével végül rá tudta beszélni az ingyenes hajvágásra.

A következő hetekben a nő összebarátkozott a nyűgös 57 éves férfivel és innentől az élete teljesen megváltozott. A nő, és az őt segítő emberek segítettek a férfinak.

Lolly nem gondolja, hogy túlélte volna a küzdelmet – nem is beszélve az egészségügyi állapotáról – ha hagyta volna, hogy tovább küzdjön egyedül az utcán.

Néha csak egy segítő kéz képes teljesen megváltoztatni valakinek az életét. John és Lolly története rendkívüli -, de reméljük, hogy nem egyedi eset, mert mindenütt vannak rászorulók.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Igazi autókülönlegességet mutatott Peter Srámek: ez a járgány egykor Zámbó Jimmy tulajdona volt

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!