Oldal kiválasztása

A feladványok közül a legtöbben talán a vizuális intelligenciát igénylő példákat szeretik, de rengetegen vannak olyanok is, akik szeretnek egy kicsit agyalni a matematikai fejtörőkön. Most ilyenből hoztunk egy újabbat:

A kérdés nem lesz meglepetés, azt kell kitalálni, hogy milyen szám kerül a kérdőjel helyére. Kíváncsiak vagyunk, hogy végül hány embernek sikerül majd eltalálnia a valóban jó megoldást.

Merthogy a feladvány könnyűnek látszik, de azért mégiscsak kell egy kis logika és józan paraszti és ahhoz, hogy a helyes megfejtésre találjunk rá a végén. Nem kell aggódni, mert mutatjuk a jó választ is, hogy lásd, görgess

L

E

J

J

E

B

B

Először is valóban össze kell adni az első két számot: 1+ 4= 5. Ezután adjuk a kapott eredményhez a 2 + 5-öt így megkapjuk a 12-őt. Adjuk össze a 3+6-ot, az eredmény 9, majd adjuk hozzá az előbbi számhoz a 12-őt, így megkapjuk a 21-et. Az utolsó lépés, adjuk össze a 8+11-et, az eredmény 19. A 19-hez adjuk hozzá az előbbi sorban kapott összeadás eredményét a 21-et és megkapjuk a helyes választ amely 40.

Ha te is a 40-es számot mondtad végül, akkor szívből gratulálunk, ugyanis ez esetben nem fogott ki rajtad a példa, jól gondolkodtál!

Oszd meg a fejtörőt barátaiddal is! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Demcsák Zsuzsa hónapokra a Karib-tengerhez költözött: videóban mutatta meg csodás luxusvilláját