Oldal kiválasztása

Szász Marci a kilencvenes évek egyik emblematikus figurája, aki 195-ös IQ-jával az ország szinte összes, akkor népszerű televíziós műsorában megfordult.

Marcit sokáig az ország első számú csodagyerekeként tartották számon. 1993-ban robbant be a köztudatba, amikor Friderikusz Sándor meghívta beszélgetős műsorába – a kisfiúnak 195-ös IQ-ja volt (az átlag 100-120).

Szász Marci 1987. április 13-án született Miskolcon. 3 évesen már olvasott, az első osztályt 2 hónap alatt végezte el. Nemcsak kortársai, de az “átlagos” képességű felnőttek közül is kiemelkedett kimagasló intelligenciájával.

Szász Marcit mindenki tátott szájjal bámulta, hiszen 2 és fél évesen már ismerte a számokat, 3 évesen folyékonyan olvasott, 5 éves korában pedig két hét alatt megtanult írni.

Az ismertség következtében az elvárások felé óriásiak voltak, míg ő maga is Nobel-díjat szeretett volna nyerni. Mára azonban egészen máshogy alakult a sorsa.

Az RTL Klub készített interjút a fiúval nemrég, ahol többek között arról is beszélt, az ellenségének sem kívánná, hogy átélje azt, amit ő akkoriban.

Lehet-e ezek után egyáltalán normális életet élni, és vajon megvan-e még az előnye a többi emberrel szemben?

Friderikusz Sándor vendégül látta a 35 éves Marcit, aki elmesélte, mi minden történt vele az elmúlt évtizedekben.

Érdemes belehallgatni a beszélgetésbe, nagyon tanulságos:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Leleplező képpárral árulta el Kasza Tibi, pontosan hány kilót fogyott az elmúlt hónapokban