Oldal kiválasztása

Sajnos a most következő történet főhősének a neve nem derül ki, nevezzük az egyszerűség kedvéért Mónikának.

Mónika meghallotta a mögötte hangosan beszélő párt, amint az anyukát kritizálta. Addig fel sem tűnt neki, hogy az anyuka gyerekei nyilvánvalóan más-más apától valóak, amíg erre fel nem hívták a figyelmét:

„Szerinted hány apukát evett már meg, hogy kapjon támogatást? Még rendesen felöltöztetni sem tudja azokat a gyerekeket. Csak várj, mindjárt előkapja az ételjegyeket is, amiket nekünk kell fizetni, hogy őt eltartsa a rendszer…”

Ekkor Mónika látta, ahogy a nő különválasztja az olcsó ruhadarabokat az élelmiszerektől. Alaposabban is megnézte a gyerekeket. Kettőnek ugyan olyan hajszíne volt, mint a nőnek. Valóban elővette a segélyt, és azzal próbált fizetni az élelemért, de nem tudta, hogyan kell használni a jegyeket és befejezni a tranzakciót az önkiszolgáló gépen.

„Na, így megy el az adónk.” – hallotta a háta mögül. Ekkor Mónika odalépett a kínlódó anyához:„Örökbe fogadta a gyerekeket? Nekem 9 van, higgye el, megértem.

„Nevelőanya vagyok.” – jött a válasz. „3 napja érkeztek. Ételt adtak nekünk, de a gyerekeknek ruhákra volt szükségük, de még nem érkezett meg a pénz. Még új nekem az egész, ezt a gépet, meg a jegyeket sem használtam még.

„Gyönyörű gyerekek, örülök, hogy van családjuk!” – mondta Mónika, majd megmutatta a nőnek, hogyan kell használni a gépet.

Ezután az anyuka mindegyik gyerekre ráadta az új kabátjukat, majd elmentek. Mónika ekkor hátrafordult a gazdag párhoz, és kimondta, amit már nem tudott magában tartani:

„A gyerekek? Elvesztették a jogot, hogy a szüleikkel éljenek napokkal korábban, és nincs senkijük, csak ez a nő!

A ruháik? Valószínűleg az egyetlen ruhájuk, amijük van, és ebben kellett elhagyniuk az otthonukat. Az a nő? befogadott 3 gyereket a sajátjai mellé, ahol biztonságban élhetnek, és nem kell fázniuk és éhezniük.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Brutális kockahasat villantott Schobert Norbi idősebb fia: már az apját is lekörözi?

Az ételjegyek? Két gyereket nevel, és még elvállalt másik hármat, mégis miből fizesse ki? Nincs elég olyan ember, mint ő!

És még ha az összes gyerek az övé lenne, és „elfogyasztott” volna több apukát is, azok a gyerekek akkor sem érdemelnék meg, hogy fázzanak vagy éhezzenek szerintem!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Képünk illusztráció)