Oldal kiválasztása

A fiatal lány nagyon el volt keseredve, úgy érzete, kilátástalan az élete, hiszen telis-tele van nehézségekkel és kihívásokkal. Meglátogatta hát bölcs nagymamáját, akitől eddig mindig jó és használható tanácsokat kapott.

A nagymama, látván, hogy unokája mennyire ki van készülve, elővett három lábast és vezet forralt bennük.

Az elsőbe beletett egy tojást, a másodikba egy sárgarépát és a harmadikba pedig kávészemeket. Amikor mindhárom megfőtt, levette őket a tűzről és odaadta az unokájának, hogy egye meg a tojást és a répát valamint igya meg a kávét. A még mindig síró lány nem értette, hogy nagymamája mit szeretne ezzel a furcsa kéréssel, viszont teljesítette az utasításait.

A nagymama ezek után pedig elmagyarázta neki, hogy miről is szól ez a kis “előadás”:

Látod, édesem, a három lábasban a forró víz az élet nehézségeit szimbolizálja. Nézd csak meg, hogy mi történt a répával – előbb még kemény volt, de most már puha és gyenge.

Ott van a tojás – mielőtt megfőtt volna nagyon törékeny volt, nem igaz? De a héja megvédte a belső részét ami megkeményedett a fővő víz hatására. A kávé, na az egy különleges eset, hiszen a kávészemek megváltoztatták a víz összetételét és nem fordítva. És most, kedvesem, kérdezd meg önmagadtól, melyik vagy te: a tojás, a répa vagy a kávé?

Mielőtt a lány válaszolni tudott volna, a nagymama még hozzátette: Jól gondold meg a válaszod.

Úgy gondolod, olyan vagy, mint egy répa, látszólag kemény, de a nehéz időkben elgyengülsz?

Vagy mint egy tojás, ami kívülről keménynek tűnik, de az élet kegyetlensége megkeményíti a törékeny belsőt is?

Vagy talán olyan vagy, akár a kávé, amely megmutatja igaz mivoltát és ízét a hőmérséklet megnövekedése során?

Képes vagy jól átlátni a problémáidat? Az unoka nem tudta hogyan feleljen a nagymamája kérdésére.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Völgyi Zsuzsi nem látott a pipától, mikor megtudta, mit művelt Alekosz: durva jelzővel illette

Te tudnál felelni arra, melyik vagy a három közül? A répa a tojás vagy a kávé? Ha van kedved, írd meg kommentben, kíváncsiak vagyunk, melyikből lesz a legtöbb!

Ne felejtsd el megosztani! 

(Képünk illusztráció)