Oldal kiválasztása

Az iskolában nálunk átlagosan 10-15 perc a szünet, ez idő alatt mindent el kell intézzenek a diákok. Egyenek, menjenek vécére, menjenek ki az udvarra, beszélgessenek az osztálytársakkal és még sorolhatnánk.

Japánban azonban valódi rituáléja van z étkezésnek! 45 percet szánnak az étkezésre, ami annyi mint egy tanóra!

A Saitama nevű város iskolájában az ebéd nem holmi összecsapott, ízetlen falatozás, itt időt szánnak rá, hogy a gyerekek megehessék a választékos és finom ételeket!

Most megmutatjuk, milyen a Japán menza.

rejtett-kamerat-szereltek-menza-konyhajara-hihetetlen-mire-bukkantak1

A gyerekek fogat is moshatnak ebéd után!

rejtett-kamerat-szereltek-menza-konyhajara-hihetetlen-mire-bukkantak2

Amíg a diákok tanulnak, a konyhában 5 szakács dolgozik, hogy elkészítsék a 720 diák számára az ebédet.

A zöldségeket, így a burgonyát is az iskola kertjében termelik, hogy a gyerekek jó minőségű alapanyagokból készült finomságokat ehessenek.

rejtett-kamerat-szereltek-menza-konyhajara-hihetetlen-mire-bukkantak3

Az ételek ezekben az edényekben vannak, mivel a Japánoknak nincs külön ebédelő termük, az ételt az osztályban fogyasztják el a gyerekek.

Délben 45 perc áll a rendelkezésükre, hogy elfogyasszák az ebédet. A diákok ebéd előtt fertőtlenítik a kezüket, a higiénia nagyon fontos a számukra!

Az ebéd mellett minden gyerek kap 1 doboz tejet is. Ebéd után a gyerekek jelentik mennyi étel maradt meg, mivel Japánban nem szokás kidobni az ételt. A tanár a diákokkal együtt eszik és mielőtt hozzákezdenének, az adott ételről mesél az osztálynak, így szünetben játszva tanulnak.

A videóban láthatjuk, milyen a Japán menza és, hogyan zajlik az iskolában az étkeztetés! Angol nyelvtudás nélkül is meg lehet érteni, érdemes megnézni, tanulhatunk tőlük.

Oszd meg, hogy mások is láthassák!

(Forrás: ketkes.com)

Olvasd el ezt a cikket is –>  A szomszédom zsákszámra vette a keményítőt: mikor megtudtam, mennyi mindenre jó, én is betáraztam belőle