Oldal kiválasztása

Manapság ezt az íztelen port sok területen alkalmazzák. Ezt felhasználva sűrítik be a szószokat, leveseket és tésztakészítésénél is felhasználják. Gyümölcskocsonya keményítő nélkül? Az orvosok megerősítették, hogy a burgonyakeményítő pozitívan hat a gyomor- és bélrendszerre.

Sokakat meglep, ez tény, hogy ezt a szert a kozmetikai iparban is felhasználják. Egy szóval, nem érdemes alulértékelni a keményítő lehetőségeit. Ma bebizonyítjuk, hogy nem csak az élelmiszeriparban lehet felhasználni.

1. Arcbőr ápolása

Készítsen arcmaszkot házilag zsíros bőr esetén. Keverjen össze fél pohár langyos vizet és 2 evőkanál keményítőt és egy kevés hidratáló krémet. Vigye fel a krémet az arcára és hagyja rajta 20 percig. Bő vízzel öblítse le. Heti 3 szor készítsen ilyen maszkot.

2. Ablaktisztítás

A mosószer fő összetevője a keményítő, ezen kívül 1 pohár ecet, fél citrom leve, 1 pohár víz és 2 evőkanál keményítőre is szükségünk lesz. Keverje össze az összetevőket, majd öntse egy pumpás adagolóba és mossa le vele az ablakot.

3. Asztali ezüst tisztítása

Az asztali ezüst általában nehezen tisztítható.  Egy keményítő bázisú házi készítésű paszta megkönnyíti a munkát. Keverjen össze 4 evőkanál keményítőt fél deci vízzel. Szalvéta segítségével törölje át az ezüstöt és várja meg, amíg megszárad.

4. Zsírfoltok eltávolítása

Ha az ételtől zsírfoltos lett a ruha vagy a bútorszövet, bátran használjon keményítőt. Készítsen egy speciális tisztító keveréket fél deci tejből és 4 evőkanál keményítőből. Keverje addig, amíg csomómentes pasztát nem kap, kenje be vele a foltot és hagyja hatni egy éjszakán keresztül. Amikor a paszta megszárad, távolítsa el. Ha bútort tisztít vele, akkor ki is porszívózhatja.

5. Kellemetlen szag semlegesítésére

Ez a cipőit érinti, ha gyorsan meg szeretne szabadulni a kellemetlen szagoktól, drága termék vásárlása nélkül. Szórjon keményítőt a cipőbe és hagyja hatni egy éjszakán keresztül. A keményítőt reggel porszívó segítségével eltávolíthatja. Az eredmény kiváló:

Olvasd el ezt a cikket is –>  Egy kertészetben lestem el ezt a 10 orchidea-trükköt: azóta is hálás vagyok, mert egytől-egyig nagyon hasznos

6. Vasalás megkönnyítése

Ha nem szeret vasalni, egyszerűen keverjen össze 2 pohár vizet egy teáskanál keményítővel. Töltse ezt a keveréket egy pumpás adagolóba és permetezze be vele a ruhákat vasalás előtt.

7. Könyv penész eltávolítására

Egy kis mennyiségű keményítővel szórja be a könyveket. Ez nem csak a párát semlegesíti, de a kellemetlen szagokat is elvonja.

8. Ruhatisztításra

Jobban tisztít, mint a speciális vegytisztító szerek. Vegyen nylon zacskót és tegye bele a tisztítandó ruhákat, Szórjon a zacskóba 2 pohár keményítőt. Kössön csomót a zacskóra és jó párszor rázza meg. Amikor a keménytő egyenletesen eloszlott a ruhákon, hagyja állni egy éjszakán keresztül. Ellenőrizze a következő napon, higgye el, hogy a ruhái tiszták lesznek.

9. Csomó kilazításához

Túl szoros csomót nem tudja kicsomózni? Szórja be egy kis mennyiségű keményítővel. Meglátja, könnyebb lesz kicsomózni. És valóban, ezzel kevesebb időt fog veszíteni.

10. Kárpittisztítás

Ahhoz, hogy bútorunk mindig úgy nézzen ki mintha új lenne, rendszeresen takarítani kell. A tisztításához keverjen össze 1 pohár vizet és egy evőkanál keményítőt. A szerrel egyszerűen törölje át a szövetet.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: bidista.com)