Oldal kiválasztása

Szoboszlai Dominik és meseszép barátnője, Buzsik Borka Olaszország egyik legszebb részén az Amalfi-parton kapcsolódnak ki.

A part körül lélegzetelállítóan gyönyörű a természeti környezet: a tenger és a táj is egészen káprázatos. A partszakasz 3 legjelentősebb településéről az alábbiakat érdemes tudni:

Amalfi: A középkorban az Amalfi Köztársaság fővárosa volt és egyben az egyik legfontosabb földközi-tengeri kikötő, Salerno vetélytársa. A papírgyártó műhelyeiről és a limoncellójáról világszerte híres település ma az Olaszországba látogató turisták egyik kedvenc célpontja.

Positano: Egy szurdokvölgyben fekszik, ahonnan a tengerpart könnyen megközelíthető. Az 1950-es évektől kezdte el nagy számban vonzani a turistákat, különösen azután, hogy John Steinbeck 1953 májusában esszét közölt Positanóról. „Positano mélyre hatol” – írta Steinbeck. „Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.”

Ravello: Az Amalfi-part egyik legjelentősebb települése. A 350 m magas Monte Torellóra települt Ravellót a 12–13. században virágoztatta fel a Rufolo család. Nekik köszönhető a székesegyház, valamint számos kisebb egyházi épület megépítése. A család egykori otthona, a Villa Rufolo ma Ravello leglátogatottabb látványossága. Kertjéből csodálatos kilátás nyílik a Salernói-öbölre.

A sokáig elfeledett és szinte elnéptelenedett települést a 19. században fedezték fel ismét, festői szépségének köszönhetően. Az évente megrendezett Wagner-fesztiválnak köszönhetően a Zene városa (Città della musica) jelzővel is illetik.

A nyaralásról Szoboszlai Dominik is posztolt fotókat, azokat is mindenképp érdemes megnézni: ide kattintva láthatod.

A focista barátnője, Bokra még több fotót készített, nem győzünk álmélkodni a képek láttán.

Íme a csodás felvételek:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Borci (@borkabuzsik) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Buzsik Borka Instagram oldala)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Kiszel Tünde elbüszkélkedett gyönyörű lányával, Donatellával: nyaralós fotóján csodásan áll neki a sokat sejtető csipke