Oldal kiválasztása

Mindig jóízűen kortyoltam azt a finom és vitamindús paradicsomlevet, amivel anyósom megkínált. Hosszas kérlelésemre végre elárulta a receptet, hogyan teszi el:

Hozzávalók:

  • érett, lédús és egészséges paradicsomok
  • cukor

Eltevés:

A paradicsomokat mosd meg alaposan, majd daráld le, és a levet tedd oda főni. Mikor kezd főni, a keletkezett habot távolítsd el róla, és egy tiszta szivaccsal töröld le az edény oldalát. Addig hagyd főni, amíg eléri a kívánt sűrűséget.

Ha jobban besűrűsödik, akkor paradicsomszószt is könnyebb készíteni belőle. Ezután add hozzá a cukrot, és a sót. 10 liter léhez 2 evőkanál só, és 1 evőkanál cukor szükséges. Kavard jól össze, és kóstold meg, ha akarod, még ízesítheted a saját ízlésed szerint egy keveset.

A só segít megőrizni a szép piros színt, a cukor pedig azontúl, hogy csökkenti a savasságot még tartósít is. Töltsd a levet tiszta, és száraz üvegekbe, majd míg forró, burkold be egy jó vastag pokrócba, és hagyd állni 2-3 napig.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ha ezt sütötte a vidéki nagyim, mindig pukkadásig ettem magam vele: fenséges hájas tészta, szilvalekvárral töltve