Oldal kiválasztása

Rácz Jenő és felesége, Gyuricza Dóra nemrég keltek egybe, nászútjuk célpontjául pedig egy lélegzetelállítóan szép görög szigetet választottak. Szantorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengerben, Athéntól körülbelül 200 km-rel délkeletre.

Látványos szépsége és élénk éjszakai élete a szigeteket Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává tették. Théra ókori városa 360 méter magasan a Mesa Vouno hegyen található.

A sziget ma Európa egyik legismertebb és legfrekventáltabb turisztikai célpontja. Nevezték a világ 7 csodája közé. Nyáron, júniustól augusztus végéig több mint egymillió turista látogat a szigetre, többségük hatalmas óceánjáró hajóval.

Ezek a rövid időre érkező hajók a főváros, Fíra alatt állnak meg, és az utasok szamárháton, libegővel vagy gyalog, majd’ 600 lépcsőfokon jutnak fel a városba. A hosszabb időre érkező turisták régebben az Athén vagy Kréta felől érkező kompokkal, ma pedig már jellemzően repülővel jönnek a szigetre.

A sziget bővelkedik a jobbnál jobb éttermekben, szállodákban, a legolcsóbbtól a luxus kategóriáig. Itt pihen most Dóri és Jenő, a képek pedig valóban lenyűgözőek:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rácz-Gyuricza Dóra (@gydorejj) által megosztott bejegyzés

(Képek: Gyuricza Dóra és Rácz Jenő Instagram oldala)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Senkinek sem kellett ez a régi cementgyár: egy építész megvette és csodapalotává alakította