Oldal kiválasztása

Samantha Lasserre terhességével a hatodik hónapig minden a legnagyobb rendben volt, ám mindössze 24 hetes terhes volt, amikor londoni otthonában váratlanul rosszul lett.

Szerető férje, Bruno azonnal a legközelebbi kórházba vitte, de az orvosok nem tudták megakadályozni a kisfiú végzetesen korai születését – írja a Bors a Mirror nyomán.

Mivel a St. George’s klinika nem volt felkészülve egy 24 hetes koraszülött ápolására, két választási lehetőséget adtak az édesanyának.

Vagy ott szüli meg a gyermeket, és ha valamilyen csoda folytán a pici életben marad, azonnal átszállítják őt az erre szakosodott Kingston kórházba, vagy megpróbálhatják mentővel átvinni őt még most, a néhány kilométerrel odébb lévő intézménybe.

Mivel a második verzió több rizikót is tartogatott (ha az úton indul be a szülés, biztosan meghal a baba, mert a mentőben nincs olyan felszerelés, amivel egy ennyire koraszülött gyermeket életben tudnának tartani), az aggódó szülők végül hallgattak az orvosokra, és nem kockáztattak.

Maxime Lasserre nem sokkal később, alig 600 grammal született meg a St. George’s kórházban, az orvosok a legrosszabbtól tartottak. A kétségbeesett kismama már azon gondolkodott, milyen lesz a baba temetése, mert a koraszüléssel még nem ért véget a baba és szülei kálváriája.

Maxime Lasserre már 5 naposan komoly műtéten esett rá, mert belének egy része meghasadt, így egy két centiméteres darabot el kellett távolítani belőle.

A kisfiú ezután sztómazsákot kapott, de minden megpróbáltatás ellenére keményen küzdött az életéért. Orvosai szerint nagyon szerencsés gyermek, mert június 4-én, egy újabb sikeres műtétnek köszönhetően, már nem kell többé kivezetnie a székletét.

Maxime előtt még sok akadály áll, de mára képes önállóan lélegezni, szopni, és úgy tűnik, nemsokára teljesen rendbe fog jönni.

A szakemberek szerint valóságos csoda, hogy a gyermek – azon túl, hogy életben maradt – hamarosan teljes, egészséges életet élhet, végre nemcsak bánatában, hanem örömében is sírhat az édesanyja.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Nem semmi, hol videózott Sebestyén Balázs! Lélegzetelállító látványban volt része!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: blikkruzs)