Oldal kiválasztása

Susan Kay „Suzi” Quatro (Detroit, 1950. június 3.) amerikai énekesnő, zeneszerző, basszusgitáros és színész.

Ő az első női basszusgitáros, aki komoly sikereket ért el a rockzenében. Az 1970-es években a kislemezeivel sorozatos sikereket ért el ami megalapozta a még nagyobb sikert Európában és Ausztráliában, de hazájában, Amerikában nem.

Visszatérő szerepének, mint női basszusgitáros a Happy Days című népszerű tv-sorozatban, köszönhetően, 1979-ben a Chris Normannel duettben előadott Stumblin’ In számmal 4. helyre jutott az amerikai toplistákon.

1973 és 1980 között hat Bravo Otto díjat kapott. 2010-ben beválasztották a Michigan Rock and Roll Legends online Hall of Fame-be.

Több mint 50 millió nagylemezt adott el és még mindig turnézik a világ minden részén. Legutóbbi albumát (In the Spotlight) 2011-ben adták ki és saját zenei rádióműsort (Suzi Quatro) vezet a BBC-nél.

A magyar anyától és olasz bevándorló apától született Suzi Quatrónak két gyermeke és egy unokája van.

Anyja, Szaniszlay Helén a mai Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén látta meg a napvilágot. Szaniszlay Helén a „piros paprika és fokhagyma keverékeként” jellemezte az olasz–magyar családi fúziót.

Suzi Quatro második férje, a német koncertszervező Rainer Haas leginkább Hamburgban tartózkodik. Suzi szerint a jó házasságuk titka az, hogy nincsenek túl sokat együtt.

Mostanság így néz ki:

(Forrás: Wkimedia Commons)

Jöjjön most egyik legnagyobb slágere:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Most érdemes eltenni az epret: négy szuper eperlekvár recept, egyik jobb, mint a másik