Oldal kiválasztása

Freddie Mercury eredetileg Farrokh Bulsara néven született a zanzibári Stone Townban, párszi indiai szülők gyermekeként. Szülei, Bomi és Jer Bulsara azért vándoroltak ki Zanzibárba, hogy apja pénztáros maradhasson a Brit Gyarmati Hivatalban. Húgát Kashmirának hívják.

Miközben már a Wreckage nevű együttesben énekelt, 1970-ben megismerkedett az akkor a Smile-ban zenélő Roger Taylorral és Brian Mayjel. Mikor ők énekes nélkül maradtak, Freddie beszállt a zenekarba, megalapítva a Queent. A végleges felállás 1971-ben született meg, amikor egy meghallgatás során bevették a csapatba John Deacon basszusgitárost, amivel kezdetét vette minden idők egyik legsikeresebb rockzenekarának története.

Mindez a példátlan sikertörténet 1991. november 24-ig tartott, akkor hunyt el a legendás énekes, Freddie Mercury, akit sokan máig a valaha volt legjobb hangú rockénekesnek tartanak.

Hangi adottságait jól példázza ez a mostani videó is, melyben a Queen egyik legnagyobb slágerét, a Bohemian Rhapsodyt hallhatjuk bármiféle hangszeres kíséret nélkül, csak és kizárólag énekhanggal:

Oszd meg, hogy mások is hallhassák! 

(Adatok forrása: Wikipedia)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ezzel az oldattal újra szép és egészséges lett a beteg orchideám, és végre megint hozza a gyönyörű virágokat