Oldal kiválasztása

Szálka község határában, gyönyörű völgyben fekszik a több mint két kilométer hosszú, két részből álló szálkai víztározó. Kialakítása 1977-ben kezdődött a Szekszárd-Paksi Vízitársulat kivitelezésében.

A szabálytalan alakú mesterséges tó ma Szálka falu legnagyobb vonzereje. Környezete változatos, dombokkal, völgyekkel szabdalt, erdőkkel sűrűn borított.

A szálkai tavat körülölelő, mesébe illő tájat a zöld és a kék színek lenyűgöző sokfélesége jellemzi.

Az érintetlen természet és az egyedülállóan tiszta levegő az aktív és családi kikapcsolódást keresők számára is ideális kirándulóhely.

Az erdőkkel övezett festői szépségű tó huszonöt négyzetkilométeres vízgyűjtő területén nincs környezetszennyező üzem, ezért ideális élőhely a különböző fajtájú halaknak, a horgászat szerelmesei itt megtalálják számításukat.

Erdeiben sokféle vad található. Különösen szarvas állománya híres, területén lőtték 1891-ben azt a szarvasbikát, mely agancsával hosszú ideig a világrekordot tartotta.

A vízparton számos kikapcsolódási lehetőség biztosított, többek között sportpályák várják a látogatókat a fürdőzés után, de vízibicikli, kajak és csónak is kölcsönözhető, a gyerekek pedig a játszóteret és a csúszdás faházat szeretik meg gyorsan itt.

Lazításképpen pedig remek büfék, árusok nyitottak meg, így éhen és szomjan sem maradhat senki. A szálkai strand Facebook oldalán tájékozódhattok a szerencsére igencsak baráti árakról.

Érdemes tehát felkeresni, ezt az eldugott, ám annál szebb látnivalót: megközelítés: az M6-os úton Pécs irányába, Szekszárdon áthaladva tovább az 56-os úton ahol tábla jelzi a szálkai elágazást.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Kiemelt kép: Szálkai Strand Facebook oldala)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Minden idők legjobb Freddie Mercury utánzása a Sztárban Sztár Leszekben! Még a zsűri is libabőrös lett!