Oldal kiválasztása

A Pentatonix együttes öt főből áll, ám közülük hárman már középiskolába is együtt jártak, sőt, együtt nőttek fel!

Osztálytársak voltak a Martin High Schoolban, Texasban. A helyi rádió show énekversenyt rendezett, a trió pedig jelentkezett.

Annak ellenére, hogy elveszítették a versenyt, az iskolában figyelmet keltettek. Együtt maradtak és bevettek még két tagot a csapatba.

A Pentatonix névadója Scott Hoying – Scottot a pentaton skála ösztönözte erre a névre, ugyanis ez a zenei skála öt hang oktávonként és a csoport is 5 tagból áll.

Az i-t és az x-et pedig azért tették a végére, hogy még jobb legyen a név hangzása. Nem csak nevük hangzása csodálatos, hanem a dallamok is, melyeket elénekelnek.

Egyik legnépszerűbb videójuk a Csend hangja című slágernek a feldolgozása: mi is megnéztük és meghallgattuk a klipet és libabőrösek lettünk tőle! Ide kattintva láthatod.

A csapat most elénekelte Céline Dion és Andrea Bocelli egyik legszebb dalát, a The Prayer című slágert, ami eredetileg Céline Dion karácsonyi albumán jelent meg.

Egészen különleges, ahogy acapella stílusban hallhatjuk a szerzeményt, ráadásul Céline Dion szólamát is egy férfi énekli az eredeti hangmagasságban!

Neked hogy tetszik? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!

Itt pedig meghallgathatod az eredeti változatot:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Lágy, citromos, légies tehéntúrós pite, ami szinte elolvad a szájban