Oldal kiválasztása

A rántotta az az étel, amit kortól, nemtől és ízléstől függetlenül szinte mindenki szeret. Abban azonban már megoszlanak a vélemények, hogy hogyan is kell az igazán finom és ízes tojásrántottát elkészíteni.

Amilyen egyszerű, annyi receptje létezik és természetesen mindenki a sajátjára esküszik. A bestseller szakácskönyvszerző, J. Kenji López-Alt most elárulja azt az egy plusz hozzávalót, amitől még gazdagabb ízvilágú és még krémesebb lesz ez a finomság.

A tojáson, kevés, de jó minőségű fűszeren, egy kis olajon na és természetesen  egy kiváló serpenyőn kívül kell ugyanis még valami, amitől még ínycsiklandóbb lesz ez a remek fogás. Ez pedig nem más, mint a keményítő.

Ha a rántottát négy tojásból készítjük, akkor két csapott teáskanálnyi keményítő szükséges hozzá. Először a keményítőt össze kell keverni 1,5 evőkanál vízzel, ameddig állagban egy tejszínhez hasonló folyadékot nem kapunk. Ezek után keverjünk 2 evőkanál vajat, 4 tojást és egy csipetnyi sót is a keményítős keverékbe, majd egy meleg, jó minőségű serpenyőben süssük ki az ételt.

Ennyi az egész. Érdemes kipróbálni!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!  

Olvasd el ezt a cikket is –>  Mámorító görög csemege: akár este is eheted, mert nemcsak finom, egészséges is