Oldal kiválasztása

Néha a természet és az emberi képzelet valóban csodálatos dolgokat hoz létre. És íme a bizonyíték. A közelmúltban egy négyszáz éves templom bukkant fel egy víztározóban, ami a Grijalva folyón található, a mexikói Chiapas államban. A szárazság miatt a víztározó vízszintje 25 méterrel esett vissza, így a régi szerkezet a felszínre került, hosszú évek óta először.

Az épület Friar Bartolome de las Casashoz kapcsolódik, ő volt az első püspök Chiapasban. Úgy tartják, hogy az 1540-es években egy csapat szerzetes érkezett Mexikóba, akik ezután építették meg a templomot.

Viszont a kutatások szerint, amit a történészek végeztek, a templomot spanyol hódítók építették. Az egész szerkezet körülbelül 183 láb hosszú és 42 láb széles.

A templomrom elveszett a vízben, amikor a terület víz alá került a kormány által 1966-ban, hogy létrehozzák a Nezahualcoyotl tározót. Már kétszer a felszínre került, mióta a gátat építették.

2002-ben a vízszint olyan alacsony volt, hogy a látogatók megcsodálhatták a romokat belülről.

Ebben a videóban megszemlélheted ezt a csodálatos templomot:

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  12 éve hagyott fel a tévézéssel, azóta népszerű és sikeres írónő vált belőle: Palotás Petra még most, 2020-ban is gyönyörű