Oldal kiválasztása

Kellemetlen szagok ellen

Fogj 2-3 krétát, törd kisebb darabokra, tedd egy tálkába, és helyezd a konyhaszekrény, kamra, vagy szekrény polcára. Könnyen beszívja, és magába tartja a kellemetlen szagokat, de a nedvesség, pára ellen is hatásos.

Bogarak, rovarok ellen

A hangyák, molyok nincsenek túl jó barátságba a krétaporral. Mindössze annyit kell tenned, hogy zúzz porrá néhány krétát, és ezzel szórd be a hangyák járatát, a szekrénypolcot, és könnyen távol tudod tartani a betolakodókat. Nyárikonyhában, vagy a nyaralóban is kiváló ez a módszer.

Zsírfoltok ellen

Ha pecsétes, zsírfoltos lett a ruhád, dörzsöld át krétával a foltot, hagyd állni 10 percig, majd mosd ki a megszokott módon.

Csillogó evőeszközök

Ahhoz, hogy csillogóak legyenek az evőeszközeid, és ne foltosodjanak, tégy egy darab krétát az evőeszközös fiókba. A kréta magába szívja a nedvességet, és nem hagyja, hogy foltosodjanak, oxidálódjanak az evőeszközök.

Elszíneződött falak

Ha foltos, pecsétes lesz a fal, dörzsöld át egy darab krétával, és olyan lesz, mint újkorában. Természetesen ez csak a fehér falak esetében működik.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Mennyi időbe telik, hogy észrevedd a békát a levelek között: csak az emberek 10%-a látja meg fél percen belül