Oldal kiválasztása

Meglehetősen nagy indulatokat gerjesztett az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjének a menesztése a tűzijátékot követően.

Vujity Tvrtko is leírta véleményét a közösségi oldalán: “Amikor már a felhő is politikailag megosztott – avagy: ha egy pohár tiszta vízbe egyetlen csepp mérget teszel, az egész pohár tartalma mérgezett lesz!

Én szeretném a legjobban azt mondani, hogy nincs igazam. Itt volt a nemzeti ünnepünk, közös hazánk, Magyarország születésnapja, az államalapítás ünnepe.

Én úgy képzelném el, hogy ilyenkor egész Magyarország és a világon minden magyar ember ünneplőbe öltözik és abba öltözteti a szívét is, szépen megemlékezik Szent Istvánról és a dicső múltról, szeretettel gondol a másikra… minden magyarra… én erre neveltem a gyermekeimet” – kezdte bejegyzését, majd így folytatta: .

“Hetek óta azzal foglalkozott mindenki, hogy mennyibe kerül az ünnepi tűzijáték, és egy ekkora válság közepén szabad-e egyáltalán megrendezni.

A kormánypárti városokban terveztek tűzijátékot, az ellenzékiekben nem, a fővárosi állami ünnepségen mindenképpen, aztán jött az előrejelzés. Ennek kapcsán már jött a gyalázkodás és politikai vádbeszéd is, a korábbi -tragikus kimenetelű- tűzijátékkal kapcsolatban. Azok után pedig, hogy az előrejelzés miatt elhalasztott tűzijáték idején a vihar is elmaradt: teljesen elszabadultak az indulatok.

A sajtó egy része azonnal nehéztüzérséggel támadta az Országos Meteorológiai Szolgálatot, melynek vezetőit másnap kirúgták, az egyik oldal ezt helyesnek tartja, a másik világbotrányt kiállt, hírünk pedig Amerikától Új-Zélandig ért, miközben volt magyar politikai tényező, aki egyenesen szabotázsakciót(!) emlegetett!

Veszekszünk és háborúzunk már a felhők és az eső miatt is. Ahogy gyalázkodtunk eddig a kultúra, a sport, a tudomány, az oktatás és minden más ürügyén.

Kérdésem az ilyen-oldaliakhoz és az olyan-oldaliakhoz, Magyarország népéhez és minden magyarhoz szól: ilyen hazát, ilyen népet, ilyen megítélést kívánunk önmagunknak?” – teszi fel a kérdést bejegyzése vége felé Tvrtko.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Kossuth-díjra jelölték Zalatnay Cinit, a nézők mégis kiakadtak a produkcióján: kommentben árulták el, mi volt a gond

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Vujity Tvrtko Isntagram oldala)