Oldal kiválasztása

A páraelszívó értelemszerűen, természetéből fakadóan fokozottan ki van téve a szennyeződésnek: azon megül a por, belerakódik az átáramló forró levegő zsírtartalma.

Ez idővel (sajnos nem is olyan hosszú idő után) egy kellemetlen, zsíros, poros lerakódást eredményez, amely nem csak egészségtelen, de abban mindenféle kórokozók is megtelepedhetnek.

Az elszívó megtisztítása elsőre nem tűnik könnyű feladatnak, azonban most két egyszerű módszert is javasolunk, amelyekkel gyerekjáték lesz:

1.) Szedjük le a szűrőt, és citromsavas-sós vízben hagyjuk negyedórát ázni. Ha különösen makacs a szennyeződés, akkor főzzük is egy kicsit, a végén pedig egy használt fogkefével, dörgöljük át. Így garantáltan minden szennyeződéstől megszabadulunk.

2.) Egy másik megoldás: a szűrő eltávolítása után azt egy légmentes zacskóba tesszük, ammóniás oldatba áztatjuk kb. nyolc óra időtartamra. Ezután forró vízsugárral lecsapatjuk. Ha végül kívülről alkoholos oldattal letöröljük, búcsút mondhatunk minden szennyeződésnek.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudnodkell)

Olvasd el ezt a cikket is –>  21 évvel ezelőtti, kínos felvételek kerültek elő Lékai-Kiss Ramónáról: addig nézd meg, míg le nem törlik!