Oldal kiválasztása

A nagyközönség elé 1972-ben az utolsó Táncdalfesztiválon lépett, ahol Mosolyodat el kellene ültetnem című dalával indult.

Ennek a fesztiválnak a fő koncepciója az volt, hogy új tehetségekkel helyettesítsék a hatvanas években ismertté vált, és visszavonuló táncdalénekeseket. (Toldy Mária, Mikes Éva, Bencze Márta, Németh József). Így fedezték fel Szűcs Judit és Cserháti Zsuzsa mellett Vincze Viktóriát is.

A dekoratív megjelenésű, jó hangú lány nemcsak Magyarországon, de külföldön is sikereket ért el.

Az írországi Castlebar Dalversenyen és a Yamaha fesztiválon, Japánban harmadik, illetve második helyezést ért el a hetvenes évek elején. A nyolcvanas években Viki és a Flört nevű együttes frontembereként tűnt fel.

Karrierjét két súlyos autóbaleset törte derékba

– Egy vidéki fellépésről tartottunk hazafelé 1978-ban, amikor árokba borult az autónk. Lepergett előttem az életem. Azt hittem, mindennek vége.

Az ezredfordulón újabb súlyos autóbaleset ért. Három hétig kómában is voltam. Sokáig nem tudtam járni. Rábeszéltek, hogy forduljak természetgyógyászhoz.

Aki sajnos rosszul kezelt, a mai napig szenvedem a következményeit. És a házasságom is felborult – mondta a Szabad Földnek.

2009-ben a Volt egyszer egy táncdalfesztivál című koncerten láthattuk, elmondása szerint azonban biztosan nem vállal már a jövőben újabb fellépést. Ezt nagyon sajnáljuk, ugyanis a hangja még mindig kiváló.

Legnagyobb slágere a Hány éjjel vártam című dal volt. Ilyen volt egykor:

És ilyen legutolsó fellépésén:

Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: Wikipedia)

Olvasd el ezt a cikket is –>  19 éve élnek összenőve, de boldogan a sziámi ikrek: videóban mutatják meg, hogyan telnek napjaik