Oldal kiválasztása

II. Erzsébet brit királynő 1926-ban született York hercegének és hercegnéjének (a későbbi VI. György brit királynak és Erzsébet királynénak) elsőszülött gyermekeként.

Édesapja 1936-ban lépett a trónra, fivére, VIII. Eduárd király lemondását követően. Közfeladatok ellátására és első hivatalos szerepléseire a második világháború alatt került sor.

1947-ben ment férjhez Philip Mountbatten, egykori görög és dán királyi herceghez, akivel házasságuk 73 évig tartott, Fülöp 2021-ben bekövetkezett haláláig.

Kapcsolatukból négy gyermek született: a trónörökös Károly walesi herceg, valamint Anna királyi hercegnő, András yorki herceg és Eduárd wessexi gróf.

Amikor édesapja 1952 februárjában meghalt, az akkor 26 éves Erzsébet 7 nemzetközösségi ország királynője lett: Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika, Pakisztán és Ceylon, valamint a Nemzetközösség feje.

Alkotmányos uralkodóként beiktatása óta országa olyan jelentős politikai változásokat élt át, mint az Észak-írországi konfliktus, az Európai Közösségekhez való csatlakozás vagy éppen az Európai Unióból való kilépés. Címeinek száma folyamatosan változott az idők során, ahogyan birodalmának országai köztársasággá váltak.

Erzsébet jelenleg a második leghosszabb ideig regnáló uralkodó a világon, egyúttal az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb ideje hatalmon lévő monarchája.

Erzsébet uralkodása alatt a brit királyi család számos válságot élt át, ám a monarchia intézményének támogatottsága és személyes népszerűsége folyamatosan magas tudott maradni.

Ezen a videón nem mindennapi jelenetet láthatunk. Egy kislány ajándékot ad át az idős uralkodónak, Erzsébet ezt meg is köszönte, majd elsétált.

Ekkor a kislány mellett álló őr tisztelgett, tisztelgésével azonban, ahogy emelte a karját véletlenül pofon ütötte szegény kislányt.

Neked mi a véleményed? Bocsánatot kellett volna kérnie az őrnek a szerencsétlen mozdulatért?

@jul14n1 #funny #video #elizabeth #guard #fyp #london #goviral #queen #😂😂 ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Alekosz sokkolódott! A barna szépségről, akinek csapta a szelet, kiderült: férfi! Itt a videó: