Oldal kiválasztása

Több mint 50 éves történet végére került pont nemrégiben. Egy orosz férfinak még kisfiúként, hatéves korában beszorult egy pénzérme az orrába.

Akkor, kisgyerekként félt bevallani ezt a furcsa esetet édesanyjának, mert attól tartott, ki fog kapni. Így hallgatott róla, a pénzérme pedig bent maradt az orrában, és nem is igen zavarta őt évtizedeken keresztül.

53 évig tehát szinte minden gond nélkül élt így a férfi, ám a közelmúltban azt érezte, hogy egyre nehezebben kap levegőt a jobb orrlyukán, ott, ahova a pénzérme be volt szorulva, így orvoshoz fordult.

A röntgenfelvételből kiderült, hogy érme köré úgynevezett orrkövek (rhinoliths) képződtek, emiatt kapott egyre problémásabban levegőt a férfi.

Az orvosok az érme eltávolításához műtétet javasoltak, így a férfit végül elaltatták és egy endoszkópiás eljárás segítségével kiszedték a pénzérmét és az orrköveket. A pénzről kiderült, hogy az egy 1 kopejkás érme, amit Oroszországban a Szovjetunió 1991-es összeomlása után vontak ki forgalomból.

Így a férfi orrában lényegében mára már régiséggé vált az egykor még mindennapos pénzérme. Az orosz férfi azóta szerencsére jól van és megfelelően kap levegőt.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Wow! Lesifotók jelentek meg a turbékoló Jákob Zoliról és Bettináról! Kiderült, hol látták őket!