Oldal kiválasztása

Kulcsár Edina már eddig is kapott hideget-meleget terhessége kapcsán, ám Tibi Atya bevitte neki a mélyütést legújabb posztjával.

Új bejegyzésében ugyanis durván leszedi Edináról a keresztvizet: “Néhány kiegészítő gondolat Kulcsár “nem tudom, hogy csúszott be” Edina kapcsán.

A nem közszereplő médiatermékek egyik fő jellemzője, hogy amikor nyilatkoznak, semmilyen szempont nem létezik a számukra, csak hogy elérést generáljanak. Feloldódnak a rivaldafényben, ez egyfajta flow-élmény, óceánérzés. Abban a pillanatban csak ők vannak és a figyelem, ami őket övezi.

Ahogy Kulcsár Edina belövi a következő adagot a napi figyelemből, pontosan úgy viselkedik, mint bármelyik heroinfüggő: eleinte még a tiszta lájkok kellettek, aztán fokozatosan áttért az utcai minőségű mérges fejekre, ma meg már a nyomornegyedben is bőséges forgalmú, hígabb röhögők is megteszik, csak sok legyen.

Ez a függők gyakori életútja: kezdetben fenntartják a tökéletes család képét, talán túl jónak is tűnik minden. Aztán jön a törés, a tegnapi szerelem pedig még csak nem is ellenség lesz, csupán járulékos veszteség, akit a következő adagért voltak kénytelenek feláldozni.

A családanyaság vékony máza lassan lekopik, mint púder a prosti ráncairól, és a függő az út szélén találja magát rongyokban riszálva a szembejövő forgalomnak.

A jó szülőség hazugságát az utolsó pillanatig fenn kell tartaniuk, még akkor is, amikor a világon senki nem hiszi már el, csak ők. Ha feladnák, az lenne a végső beismerése, hogy nem csupán néha használnak, hanem valódi függők. A beismerésnek azonban iszonyatos súlya van, amit ők maguk sem bírnak el” írja, majd kicsivel később így folytatja:

“Nem tudom, hogy történhetett” – egészséges ember ilyet nagy nyilvánosság előtt nem mond a saját születendő gyerekéről, mert rögtön eszébe jut, milyen érzés lesz majd visszaolvasnia, ha elég nagy lesz, hogy megértse.

De ezek csak az egészséges ember gondolatai, nem a függőé. Neki bármi jó, amivel elérheti a célját. Ha az ára a gyermekei méltósága, akkor az.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Durván reagál a lány, amikor meseszép, szőke hercegnőt varázsolnak belőle: tény, hogy a változás óriási

Kulcsár Edina nyilvánosan megalázhatja még meg sem született gyermekét ország-világ előtt, toxikus családi és kapcsolati mintákat égethet be tömegek számára, de a nyilvános kritikáját gyakorolni börtönnel büntethető bűncselekmény.

Egy ideális társadalomban törvény tiltaná, hogy a gyermek intim élményeit a szülő ország-világ előtt teregesse ki, egy egészséges társadalomban pedig még erre sem lenne szükség: elég lenne a szülők és a közvélemény józan belátása.

Előbbire Magyarországon nincs remény, utóbbira van. Törekedni is kell rá, hiszen ennyit igenis minden gyermek megérdemel. Dicsértessék” – zárja sorait Tibi atya.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: RTL Klub)