Oldal kiválasztása

Érdekes kísérletre vállalkozott az RTL Klub Fókusz című műsora. Rejtett kamerával indultak vásárolni egy magyar és egy szlovák élelmiszerboltba.

Azt is megnézték, hogyan alakultak az élelmiszerárak itthon és néhány más európai országban. Tanulságos következtetésekre jutottak, mindenképpen érdemes megnézni az alábbi tudósítást:

Egy darab „császárbuci” az egyik üzletlánc magyarországi boltjában 69 forintba, ugyanezen vállalat szlovákiai áruházában 12 centbe (410 forintos euró-forint árfolyamon számítva 49 forintba) kerül.

A TV paprika kilója itthon 1199 forint, északi szomszédunknál akciósan 2 euró 79 cent, átszámítva 1144 forint.

A különbség nem tűnik nagynak, csakhogy míg Szlovákiában az élelmiszerárak átlagosan 24,1 százalékot nőttek tavaly szeptemberhez képest, Magyarországon ez az arány 39 százalék: a legmagasabb az Európai Unióban.

Egy magyar és egy szlovák boltba rejtett kamerával látogattunk el, továbbá külföldön élő magyarokat kérdeztünk arról, hogy ahol ők laknak, mennyivel drágult az élelmiszer. Megkértük őket, vegyenek meg bizonyos árukat, amelyeket összehasonlíthatunk ugyanazok itthoni áraival.

10 darabos tojás, 25 dekás margarin, fél kilós spagetti, 1 liter 3,5%-os tej és egy 8 darabos vécépapír. Mindegyikből a legolcsóbbat. A termékeket október végén vásároltuk – hangzik el a tudósításban. Íme az árak.

Itt pedig láthatjuk, hány ilyen kosár jönne ki az átlagbérből az egyes országokban. Magyarország a sor végén kullog:

Itt megnézheted a Fókusz rejtett kamerás riportját. Neked mi a véleményed a látottakról? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Szabó Zsófival a főszerepben készült el az Irigy Hónaljmirigy legújabb paródiája: fergeteges lett