Oldal kiválasztása

Pápai Joci és Majka dala a BAROKK hatalmasat megy, már egymillió megtekintésnél jár a YouTube-on.

Lakatos Márk belekötött a dalba, mondán, annak kábé semmi köze a barokkhoz. Pápai Joci most egy videóval és egy hosszabb bejegyzéssel válaszolt a stylistnak.

“Nem akartam én ilyesmivel foglalkozni a szabadidőmben, nem is tartozom magyarázattal senkinek, de látom rajtad, hogy még a szemed is rángatózik az idegtől, mert annyira foglalkoztat ez a mérhetetlen anomália. Nélküled is hatalmasat megy a dal és átjött a hallgatóknak, amit az alkotás közben éreztünk!

Mielőtt még begyűjtenél egy agyvérzést, elmesélek egy történetet, amihez amúgy semmi közöd nincs, de most a tisztánlátás miatt mégis így döntöttem.

Kb. 10 évvel ezelőtt a testvérem(aki egy kiváló muzsikus), írt egy gyönyörű gitárdallamot, ami részben egyértelműen klasszikus barokk zenei elemeket, (akkordokat,dallamokat,ritmizációt) stílusjegyeket tartalmazott, részben pedig mai romantikus elemeket. Ezt én akkor nemes egyszerűséggel elneveztem barokk témának.

Na ez a gitártéma, elejétől a végéig szerepel a dalban, ez képezi a dal gerincét, de nekem borzasztóan értékes elem a testvéri vonatkozása miatt is.Nagyon becses kincs ez nekem! Ezek a dolgok,érzések inspiráltak a megírásban. Emiatt “Barokk” a címe……….!!!!!

Mivel Te nem vagy zenész, nem várható el, hogy kihalld ezeket az akkordokat. Elektromos gitárral van játszva és kevésbé klasszikus az érzet, de hidd el, hogy ott van. Egyébként, ha nem lenne ott, csak az inspirálta volna a dalt, az is magyarázat volna , bár természetesen ahhoz sem lenne semmi közöd.

Arra, hogy képben miért nem “barokk”, nem is válaszolnék…Mivel az Általad “véleménynek” csúfolt kötekedés, enyhén BAROKK-os túlzásba ment át , ezért kénytelen vagyok ezt tisztába tenni, de ne aggódj, emiatt most biztosan megint sokan megnézik majd az új videódat!

Arra kérlek, hogy a csatolt hangfelvételt tanulmányozd és talán ez majd jó tanulság lesz a jövőre nézve, hogy sok dolog van a világban, amihez csak laikusként tudsz hozzászólni! …..amivel nem is lenne baj, ha nem úgy tennéd azt , ahogy szoktad!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Daisy mind a hét kölykét elvesztette: enni sem akart fájdalmában, végül a sorstól páratlan jutalmat kap

Kötekedve, tiszteletlenül, LIKE ide vagy oda. Ezekre nem mentség,hogy “hát én ilyen vagyok, meg mindig ilyen voltam.” Egyébként régóta ismerjük egymást és nem voltál ilyen?!

Abba már bele sem kezdek,hogy éppen azt a dalt akarod MEGTAPOSNI KÉT LÁBBAL, ami sok embernek erőt és hitet ad, de a Benned lévő keserűségtől, önteltségtől ezt már észre sem veszed…

Részemről én befejezettnek tekintem ezt az egészet, de leginkább méltatlannak! – olvasható Joci bejegyzésében.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Pápai Joci Instagram oldala)