Oldal kiválasztása

Őrület, melyik együttes koncertjén tűnt fel Szoboszlai Dominik a hétvégén. Arra gondoltunk, hogy nem áruljuk el egyből, melyik bandáról van szó, hanem egy kis játék keretében kitalálhatod.

Íme néhány információ az együttesről: 1965-ben két közgázos fiatal, Pásztor László és Galácz Lajos az akkori divatnak megfelelően egy Mikulás-napi egyetemi versenyre beatzenekart alapított.

Balázs Fecó billentyűssel kiegészülve 1968-ban második helyet szereztek az Országos Ki mit tud? vetélkedőn a Nekem eddig Bach volt mindenem című dallal.

Ugyanebben az évben még megjelent a Kell, hogy várj, az együttes első igazán nagy sikere.

1972-ben Jakab György (billentyű) és Tiboldy János (basszusgitár) csatlakozott Pásztorhoz, Galáczhoz. Többféle követhető stílus is felmerült a fiúk fejében, amit végül az 1972-es Ki mit tud?-on feltűnő lányvokál, a Kócbabák csatlakozása döntött el véglegesen.

1979 fordulópont volt a banda történetében. A cannes-i MIDEM fesztiválon ők kísérték a magyar popzenét képviselő szólistákat, és ezáltal ők is eljátszhattak pár saját dalt. Ekkor figyelt fel rájuk a külföldi szakma.

Az év végén megjelent a Napraforgó című lemezük, ami itthon hirtelen a slágerlisták élére juttatta az együttest. A Santa Maria, a Szédült napraforgó vagy a Hegyirabló ismert slágerek lettek.

Ambrus Zoltán és Fábián Éva kiválása után 1980 elején elkészült a lemez angol nyelvű változata, a két új tag, Végvári Ádám (gitár) és Bardóczi Gyula (dob) kiegészülésével.

1983 januárjában Pál Éva elhagyta a zenekart, a Kócbabákból Csepregi Éva maradt az egyedüli „kócbaba”. Mostanra már biztos sokan kitaláltátok, hogy a Neoton Famíliáról van szó.

Dominik meglepő módon az ő koncertjükre ment el, Csepregi Évával még közös fotó is készült:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Szoboszlai Dominik Instagram oldala)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ez a titokzatos, szőke és igen csinos hölgy tűnt fel Szabó Ádám oldalán: Tóth Andi biztos eszi a kefét