Oldal kiválasztása

2022-ben május 2-án, hétfőn kezdődtek el az érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.

A magyarérettségire közép- és emelt szinten is 240 perc áll rendelkezésre, és maximum 100 pontot lehet elérni mindkét szinten.

Két különböző feladatlapot kell a diákoknak megoldaniuk. Az elsőre 90 percet kapnak. A feladatlap egy 60 perces szövegértési és egy 30 perces szövegalkotási feladatból áll.

Utóbbinál két típusból kell egyet választani: egy érvelést vagy egy gyakorlati szövegműfaj elkészítését, 120-200 szavas terjedelemben.

A második feladatlap megoldására 150 percet kapnak az érettségizők. Ennél szintén választani lehet, egy műértelmező szöveget kell megírni, amelynek 400-800 szóból kell állnia. Ez lehet egy mű adott szempontú értelmezése vagy két mű adott szempontú összehasonlító értelmezése.

A magyarvizsgákat kedden a matematika írásbelik követik. Megkezdődik tehát az érettségi hete.

Ez alkalomból Orbán Viktor is megosztotta közösségi oldalán az érettségi tablóképét. Katonakori képét egyébként valószínűleg még kevesebben látták eddig, azon szinte felismerhetetlen a kormányfő. Te ráismernél erről a képről ITT?

Most pedig jöjjön az érettségi fotó: Orbán Viktor 1981-ben érettségizett Székesfehérváron a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában.

Íme a tablókép, ami tehát már több mint 40 éves:

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Gyermekeid száma megmutatja személyes karmádat: a Tiéd mi?