Oldal kiválasztása

Lássuk, hogy hol veheted még hasznát ennek a sokoldalú háztartási eszköznek.

1. Növény öntözés

Ha a cserép aljába elhelyezel egy szivacsot, az felszívja a felesleges vizet túlöntözés esetén és megakadályozza a gyökér rothadását, ugyanakkor tartalék vízkészletként is szolgál, ha megfeledkeznél a locsolásról.

2. Állatszőr eltávolítás

Egy neves, dörzsis szivacs az, amire szükséged van, ha a makacs állatszőröket kívánod hatékonyan eltávolítani a kárpitról.

3. Csepegésmentes jégakku

Enyhén nedves szivacsot helyezz zárható zacskóba és tedd a fagyasztóba. Miközben kezd kiolvadni a keletkező nedvességet a szivacs magában fogja tartani.

4. Törékeny dolgok kipárnázása

Ha költözöl vagy utaztatsz valamilyen törékeny dolgot, akkor úgy helyezd el a dobozában, hogy kipárnázod szivacsokkal, főként a sérülékeny széleknél. Ez tompítani fogja az ütődéseket és megelőzi a törést.

5. Esővíz felitatás

Helyezz néhány szivacsot az esernyőtartó aljába, ami fel fogja szívni az ernyőkről lefolyó vizet, így megvédi a tartót a penészedéstől.

6. Körömlakklemosó üvegcse

Ahelyett, hogy több vattakorongot is elhasználnál a lakk eltávolítására, egyszerűen fogj be egy kis üvegcsét vagy egy poharat, csavard fel a szivacsot, amennyire lehetséges, helyezd az üvegbe és önts rá némi körömlakklemosót. Csak annyit kell tenned, hogy egyesével belenyomod az ujjaid a szivacsba.

7. Előzd meg a felületek karcolódását

Mielőtt elhelyeznél egy vázát a vintage üvegasztalodon, ragassz az aljára néhány szivacsdarabkát és megelőzheted, hogy összekarcolja a felületet.

8. Otthoni pedikűr

Vágd fel a szivacsot kisebb darabokra és helyezd a lábujjaid közé. Nem kell speciális eszközt beszerezned hozzá és már lakkozhatod is a körmeidet.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Emlékszel VV Elvisre? Borzalmas betegségen esett át, kendőzetlenül vallott arról, min ment keresztül: