Oldal kiválasztása

Ha nem szeretnéd kivasalni a függönyeidet, de gyűrötten sem akarod visszarakni őket, akkor ezzel a módszerrel elkerülheted a hosszú ideig tartó vasalást!

Nagyon kevés háziasszony van tisztában azzal, hogy mosás előtt ki kell rázni a függönyt a portól és mosógépbe rakás előtt elő is kell áztatni. A bolti fehérítőszereket azonban kerülni kell, mert csak roncsolják a függöny szálait.

Szódabikarbóna

Enyhén langyos vízbe tegyünk pár kanál szódabikarbónát, ami kiváló tisztító és fehérítő hatással bír. Néhány órán keresztül áztasd ebben a vízben, kivétel előtt pedig kissé nyomkodjuk meg.

A sóval való fehérítés az egyik legrégibb módszernek számít. 10 liter vízhez adjunk 1 kg sót, amiben egy teljes éjszakán keresztül áztassuk a függönyünket. Másnap alaposan csavarjuk ki és tegyük a mosógépbe.

Ecet

Öntsünk annyi vizet a függönyökre, ami éppen ellepi őket. Ehhez adjunk egy dl ecetet is, ami amellett, hogy fehéríti az anyagot, még a baktériumokat és a penészt is megöli.

Mosás

Súlyos tévhit, hogy a függöny akkor lesz ragyogóan tiszta, ha magas hőfokon mossuk őket. Anyagától függően 30-45 fokon szabad csak mosni őket.

Nagyon fontos, hogy a mosógépbe hajtogatva tegyük. Ha szikrázóan fehér és tiszta függönyökre vágyunk, akkor szórjunk még a mosógép dobjába egy csomag sütőport is a mosószer mellé.

Mosás után

Centrifugálni csak nagyon kis fordulatszámon tedd, mindenképp felejtsd el a szárítógépet! Nem kell kivasalnod és megvárnod, amíg teljesen megszárad, nedvesen akaszd vissza a karnisra, tökéletesen gyűrődés mentesre szárad majd.

Mosást követően pedig soha ne fektesd a fotelre vagy az ágyra, a hajtások mentén megmaradó csík ugyanis nem fog eltűnni.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ez a jóképű modell Schobert Lara kedvese: szerinted összeillenek?