Oldal kiválasztása

Ha tartasz otthonodban néhány növényt, akkor biztosan te is találkoztál már fehéres, sárgás lerakódással a virágföldön, amely lehet ásványi anyag felhalmozódás és penész jele is. Bárhogyan is legyen, fontos, hogy jobban odafigyelj a gondozásra.

A következőket jelentheti, ha ilyen elszíneződést, lerakódást látsz a szobanövényed földjén.

1

Akkor is kialakulhat ilyen, ha a növényedet csapvízzel locsolod. Ez a vízkő kicsapódása. A növényt lehetőleg csak állott vagy esővízzel locsold.

2

Az elégtelen hidratáció jele is lehet. Ha ritkán kell locsolni egy növényt, akkor öntözd meg jó alaposan, különben csak a felső réteg nedvesedik át és kemény lerakódás alakulhat ki a föld felszínén.

3

Lehet, hogy túl sok a virágfölded és kicsi a növényed. Ha a gyökere nem szívja fel az összes vizet, amivel megöntözöd, akkor párologva vízkő csapódhat ki a föld felszínén.

4

Előfordulhat, hogy túl száraz a levegő és a földből a víz könnyebben és gyorsabban párolog ki, így meszes réteget képezve a felszínen.

5

Az is lehet, hogy a föld, amiben a növény van, nem elég laza és nincs benne megfelelő vízelvezetés, így a víz könnyebben elpárolog.

6

Az elégtelen vagy nem megfelelő trágyázás, tápoldatozás jele is lehet. Figyelmesen olvasd el a táp alkalmazásának útmutatóját. A pihentetés fázisában ne adj a növénynek.

7

Ha a fehér lerakódás vattaszerű, akkor penésszel van dolgunk. Valamennyi penész nem árt, sőt használ a növénynek, a tápanyagok lebontásában játszik szerepet a baktériumokkal együtt és trágyázza a talajt. Ha kiül, akkor viszont azt jelenti, hogy a növény túl van öntözve.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  "Akkor te majomkodsz?" - tette fel Majkának a provokáló kérdést Tóth Gabi: a választ alig akarta elhinni