Oldal kiválasztása

Ki ne emlékezne Egerszegi Krisztina legelső, 1988-as szöuli olimpiai győzelmére, Vitray Tamás legendássá vált kommentálásával:

“Gyere, Egérke, gyere, kicsi lány, ússzál” – üvöltötte a mikrofonba a sportriporter, néhány másodperccel később pedig az akkor mindössze 14 éves lány győztesen ért célba.

A világklasszis sportolónőnek összesen öt olimpiai aranyérme van, és fájdalmasan korán, 1996-ban, az atlantai olimpiát követően vonult vissza.

Az azóta eltelt két és fél évtized alatt Egerszegi Krisztina kifejezetten ritkán szólalt meg, nagyon kevés fotó készült róla.

Ezért is különleges a mostani alkalom, hiszen ez a kép a napokban készült, Csisztu Zsuzsa tette fel a közösségi oldalára.

“Hétvégén a Vörösmarty Mihály gimnázium 150. évfordulójának lehettem a háziasszonya, immáron nem először, mint korábbi VMG-s diák.

Egészen elképesztő élmény volt hogy olyan nagyságokkal jártunk egy intézménybe, mint Egerszegi Krisztina, Szász-Kovács Emese olimpiai bajnokok. Mohamed Aida, Engi Klári, vagy éppen Gera Marina Emmy-díjas színésznő.

Van itt olyan kép ahol féltucat olimpiai bajnoki arany és több tucat világ és Európa-bajnoki érem között állok úgy, hogy mind Vörösmartys diákok voltunk” – írta a képek mellé Csisztu Zsuzsa.

Rögtön az első fotón Egerszegi Krisztinával látható, ennyit változott az ötszörös olimpiai bajnok úszónő:

(Kép: Csisztu Zsuzsa Facebook oldala)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Rémálmok gyötrik a börtönre készülő Aureliót: "Múltkor azt álmodtam, hogy bent vagyok és..."