Oldal kiválasztása

Bevalljuk őszintén, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hányan fogják tudni rögtön a most következő feladvány megoldását.

Mert annak ellenére, hogy rengetegen ismerik a képen látható férfit, azért fiatalkori, esküvői képéről közel sem egyértelmű, hogy kiről van szó.

Úgyhogy segítünk egy kicsit. Ez a férfi Olaszországban, Nápolyban született, egészen pontosan a Santa Lucia nevű városrészben.

Anyanyelve tulajdonképpen a nápolyi nyelv, ezt ő maga vallotta is. Albumot is jelentetett meg dalaiból, ahol énekel olaszul és nápolyiul egyaránt.

Édesapjának akkoriban vasgyára volt a nápolyi kikötőben, de amikor a gyár előtt horgonyzó hajó egy baleset során felrobbant, a vasgyár tönkrement.

Nyolcévesen lett tagja a helyi úszóklubnak, ahonnan aztán Rómába igazolt, amikor a család 1943-ban a fővárosba költözött.

Tanulmányi eredményei egészen kimagaslóak voltak, ötévesen volt elsős, majd az ötödik osztályt átugorva került hatosztályos gimnáziumba. Ezután a római egyetem vegyészkara következett.

Az úszást később sem hanyagolta el, olyannyira nem, hogy később profi vízilabdázó vált belőle.

Mégsem sportolóként lett világhírű, hanem színészként. Eredeti neve pedig Carlo Pedersoli.

Most már biztos sokan tudják, hogy ő nem más, mint Bud Spencer, az ő esküvői képét láthatjuk 1960-ból. Felesége Maria Amato.

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Széket kapott volna a versenyző, de válasza úgy feldühítette Gáspár Lacit, hogy inkább hazaküldte