Oldal kiválasztása

Az alábbi műholdfelvétel néhány évvel ezelőtt készült. Abban az időben enyhe novemberünk és decemberünk volt itt, Magyarországon és egész Európában, a február azonban szokatlanul kemény, téli időjárást hozott Európa nagy részén, brutális fagyokkal és farkasordító hideggel.

A felvételen látható, hogy a környező országokban tombolt a tél: minél sötétebb a kék szín a felvételen, annál hidegebb volt tapasztalható az adott területen.

És itt felfigyelhetünk egy különös dologra: a Kárpátok vonulatai a Kárpát-medencében élőket megóvták az extrém hideg időjárástól: látható, hogy a Kárpátokon kívül szinte csupa sötétkék színnel találkozunk, vagyis tombolt a hideg, ám a Kárpát-medencébe, így hazánkba sem tudott betörni a kemény fagy.

Ez is azt bizonyítja, hogy honfoglaló magyarjaink nagyon is jól döntöttek, amikor a hegyek óvó ölelésében lévő Kárpát-medencét választották a magyarok otthonául.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Vasvillával a kezében mutatta meg káprázatos farmját Delhusa Gjon: csak ámulunk a birtok és a hat ló láttán