Oldal kiválasztása

A MacGyvert alakító Richard Dean Anderson a Minnesota állambeli Minneapolisban született 1950-ben. Szülei Stuart Jay Anderson és Jocelyn Rhae Carter, felmenői között megtalálhatók skótok, svédek, norvégok és amerikai indiánok.

Édesapja a helyi gimnáziumban tanított angolt és drámát, valamint jazz zenész volt. Édesanyja tehetséges festőként és szobrászként dolgozott Anderson gyerekkorában.

Anderson Roseville-ben nőtt fel, hallgató volt az Ohio Egyetemen és a Szent Cloud Megyei Egyetemen. Fiatalkorában profi hokijátékosnak készült, de 16 éves korában eltörte mindkét karját három héten belül, ezért le kellett mondania a profi karrierről.

Karrierje elején szappanoperákban szerepelt, az amerikai General Hospital nevű sorozatban 1976-tól 1981-ig, dr. Jeff Webber szerepében, illetve Adam szerepét alakította a Seven Brides for Seven Brothers című sorozatban.

A hírnevet az 1985 és 1992 között forgatott MacGyver című sorozat hozta el számára. A sorozat Magyarországon is óriási sikerrel futott a 90-es években.

Ezután több filmszerepben is feltűnt, köztük a Through the Eyes of a Killer (1992), Pandora’s Clock (1996) és a Firehouse (1997) című filmekben.

1997 és 2005 között a Csillagkapu (televíziós sorozat) című sorozat egyik főszereplőjeként Jack O’Neill ezredest alakította. Anderson 2005-ben kilépett a sorozatból, hogy több időt tölthessen családjával.

Az idén 73 éves színész alaposan megváltozott a MacGyver óta eltelt több mint három évtized alatt. A képárok felfedik, hogy nézett ki egykor, és hogy fest most:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Zalatnay Cini egyik legnagyobb slágerét dolgozta fel DR BRS: szerinted milyen lett?