Oldal kiválasztása

Hogy is kezdődött a Túró Rudi páratlan karrierje? Hát így! Elég kalandos története van:

“A Túró Rudi elkészítésénél „bábáskodó” vezető tejipari szakember Mandeville Rudolf az Erzsébetvárosi Tejüzem művezetője volt.

1968-ban, a szovjet szabvány módosított változataként kezdték el gyártani az édességet először a Budapesti Tejipari Vállalatnál, azonban termelési nehézségek miatt hamar átkerült a Szabolcsi Tejipari Vállalathoz, ahol Nyíregyházán indult meg a próbaüzem, ám helyszűke miatt végül Mátészalkára vitték a túróüzembe, ahol az emeleten kapott helyet.

Itt 25-30 fő dolgozott, akik három műszakban gyártották a terméket, szemmértékkel mérve ki a három dekás tömeget.

1970. augusztus 20-án a gyártást áthelyezték az új mátészalkai üzembe, ahol szintén a túrórészlegen készült a termék. Csak az 1980-as években kapott a Túró Rudi külön részleget.

A csomagolás eleinte kézzel történt, megcsavarták a papírt a rúd két végén, a 80-as években álltak át fémfóliás csomagolásra.

A mátészalkai gyárban készültek az epres, barackos, málnás, áfonyás és kókuszos változatok” – olvashatjuk a Wikipédián.

A magyarok kedvenc desszertje tehát már több mint 50 éve édesíti meg a mindennapokat. A Pöttyös most új ízt dobott piacra:

“Mi-mi-miii? Málnás sajttortás Pöttyös? Na, ezt meg kell kóstolnod…Keresd a legújabb limitált kiadású Túró Rudinkat a Lidl Magyarország üzleteiben” – írják a bejegyzésben.

Neked mi a véleményed az új ízről? Jól hangzik? Meg fogod kóstolni? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Nem hiszed el, kit fogadott örökbe Jason Momoa: itt a leleplező videó