Oldal kiválasztása

A sóskáról sajnos csak kevesen tudják, hogy gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Növényi fehérjét is tartalmaz, mindamellett kalóriaértéke elenyésző. Flavonoidokban és egyéb antioxidánsokban is bővelkedik.

C-vitamin tartalmának köszönhetően immunrendszer erősítő, kollagén termelést segítő. A bőr egészségének belsőleg és külsőleg alkalmazva is jót tesz. Arcpakolásként ráncösszehúzó, fiatalító, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatással bír.

A-, B1-, B2-, B9- és C-vitamin tartalmának köszönhetően a hajápolásban is jó hasznát vehetjük. Segít töredezett, száraz haj és hajhullás esetén is. Mindezek mellett a szem egészségének is támogatója.

Kalcium tartalma fontos a csontok egészségének megőrzéséhen, a megfelelő izom összehúzódáshoz és egyes enzimek működéséhez. A tej kalcium tartalmával megegyező mennyiség van benn. Arra figyelj, hogy ne ess vele túlzásba, mert a benne lévő oxálsav megkötheti az elfogyasztott ásványi anyagokat.

Vas tartalma szintén magas, amely a vér hemoglobin szintjének fenntartásához szükséges. A vérszegénység megelőzésében, kezelésében fontos.

Ennyiféleképp fogyaszthatjuk

A legtöbben levest vagy szószt készítenek belőle, amelynek készítésekor az ásványi anyag tartalma nem változik, vitamintartalmának egy része elvész.

Nyersen magában, salátákhoz adva, smoothiekba keverve fogyasztható. Savanyúsága a citroméval egyenértékű, így azt kiválthatjuk vele és egyúttal egyéb extra előnyeit is élvezhetjük.

A sóska magjából teát is lehet készíteni, amelyet fahéjjal, kardamommal ízesíthetünk. Hasmenés, bélgyulladás ellen javasolt inni.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  A parapszichológus szerint Berki Krisztián megdöbbentő dolgot üzent Mazsinak