Oldal kiválasztása

Egy új párkapcsolat sok izgalmat, kalandot és szenvedélyt hoz magával. Öt stádium van, amelyen minden párkapcsolat keresztülmegy. A harmadik az, amely a vízválasztó szokott lenni. Ha a harmadikon is túl tudtok jutni és elérkeztek az ötödikig, biztosak lehettek egymásban.

1. Fázis – Minden izgalmas és új

A szíved majd kiugrik a helyéről, ha rágondolsz. Minden érintés szikrázik, minden pillantásnak jelentősége van. Percenként csekkolod a mobilodat és számolod visszafelé a másodperceket a legközelebbi találkozásig. Alig vagy képes másra gondolni rajta kívül. Pozitív vagy mindennel kapcsolatban.

2. Fázis – Lehorgonyzás

Akár hivatalosan is megállapodtok egymás mellett. Elkötelezed magad annak a személynek, akit szeretsz. Az intimitás magas fokú, de kissé kezdenek rutinossá válni a dolgok. Házasság és gyerekek is bővítik az életeteket ebben a fázisban. Teljes valótokban megnyilvánultok egymás előtt.

3. Fázis – Bedarál az élet

A legnehezebb fázis, amikor a legtöbb kapcsolat felbomlik. Talán még mindig szereted a párod, de valami gyökeresen megváltozott. Kiveszett a kapcsolatból a romantika. A munkahelyi kötelességek és a szülői feladatok mindenek elé helyeződtek. Elgondolkodsz rajta, hogy hová veszett mindaz, ami eleinte köztetek volt és attól tartasz, hogy már soha nem fog visszatérni. Amit eddig teljesen jól toleráltál a párodtól, már idegesítővé válik, és arról álmodozol, hogy mi minden más tehetne téged boldoggá. Ez az a fázis, ahol elgondolkozol, hogy vajon jó döntést hoztál-e anno.

4. Fázis – Mélyebb megértés

Ha túlélitek a harmadik fázist, akkor kezded el igazán meglátni, hogy ki is a párod. Te sem vagy már az, aki talán a második fázisban voltál, hiszen oly sok minden történt azóta, költözés, gyerekek, munkahelyek és egyéb más.

Ekkor már nem várod el a párodtól, hogy lehozza neked a csillagokat és a kommunikáció is sokkal jobb lesz. Értékelni fogod mindazt a boldogságot, ami megadatott nektek az életben és megtaláljátok újra az egymáshoz vezető utat.

Olvasd el ezt a cikket is –>  10-ből 9 ember egész életében rosszul hámozza a narancsot: most megmutatjuk a leggyorsabb, legkényelmesebb technikát

5. Fázis – Együtt tovább

Rájössz, hogy senki nem tökéletes és már csak arra koncentrálsz, hogy felfedezd a jó tulajdonságait.

Megérted, hogy a neheztelés és sértettség, amit a házasságban megtapasztalsz, nem a párod miatt van, hanem amiatt a frusztráció miatt, amit magaddal szemben érzel. Azokkal a dolgokkal kapcsolatos, amiket elvártál és szerettél volna elérni, de talán nem sikerültek.

Engedd, hogy a párod is megismerje a vágyaidat. Soha nem tudhatod, hogy az élet hová vezethet. Lehetséges, hogy még oly sok értékes dolgot fogtok felfedezni együtt, amiről nem is álmodtatok eddig. Megtalálhatjátok a módját annak, hogy együtt növekedjetek tovább és felfedezzétek a szeretet és intimitás sokkal magasabb fokát bármilyen közös tevékenységben.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: tudasfaja)