Oldal kiválasztása

Az igazán hatásos folteltávolítókat a konyhádban is megtalálhatod. Lássuk, hogy mik azok és mire jók.

Tojássárgája

Furcsán hangzik, ahogyan a további tippek is fognak, mégis hatásos. Ha bármilyen ruhadarabra vagy textilre kávé löttyent ki, akkor a következőt tedd: egy tojás sárgájához keverj meleg, de nem forró vizet. Annyit kell hozzákeverned, amivel pépes masszát tudsz csinálni. Hagyd rajta hatni, majd bő vízzel öblítsd ki.

Liszt

Ha vörösbor ömlött ki valamire, akkor azonnal szórj rá lisztet, ami ilyenkor az egyik legjobb segítség. Lehet, hogy hallottál már a sós trükkről, de a sót színfixálásra is szokták használni, úgyhogy inkább ne azt alkalmazd.

Tej

A tintafolt ellen a tej a legjobb. Önts egy tálba tejet és a kérdéses ruhadarabnak azt a részét, ahol a folt van, merítsd bele úgy, hogy a tej ellepje. Hagyd benne egy éjszakára ázni és meglátod, a folt szépen eltűnik.

Ecet + szódabikarbóna

Ez a páros olyan foltok ellen is hatásos, mint például, fű vagy a kávé. Először is a foltba dörzsölj bele ecetet és ha már beitta az anyag, akkor ecet és szódabikarbóna pépes keverékével dörzsöld át. Hagyd egy kicsit állni, majd mosd ki szokásos módon.

Kóla

Erre aztán végképp nem gondoltál volna, de tényleg hatásos. Ha olajos, zsíros folt kerül valamilyen anyagra, akkor a mosásnál a mosószer mellé önts be egy pohár kólát is. Meglátod, működni fog.

Szénsavas víz + szódabikarbóna

A kávéfoltok ellen hatásos megoldás, hogy egy kevés szénsavas vizet öntesz a foltra, majd szódabikarbónával is bedörzsölöd az érintett területet. Hagyd így állni fél óráig, majd öblítsd ki jó alaposan.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Felismered, melyik híres magyar énekes látható ezen a közel 40 éves képen? Nem is olyan egyszerű kitalálni!